Zodat het meer oplevert dan het kost

Wel of geen Facebook Post Boosten?

Je kent ze wel, die uitnodigingen van Facebook om jouw bericht waar best wat likes op kwamen te boosten. Maar is dat nou wel zo verstandig? Kun je niet beter gewoon een advertentie plaatsen?

Facebook Post Boosten - GLOBAL LEXIS Customer Centric Marketing

Moet je jouw Facebook posts boosten?

Veel mensen die voor het eerst beginnen met Facebook Advertising vragen zich af: “Moet ik mijn berichten boosten?” Het is zo gemakkelijk. Gemakkelijker dan Adverteren op Facebook want de knop komt automatisch in beeld en je hoeft geen ingewikkelde velden in te vullen of keuzes te maken.

  • Geen Facebook-Pixel installeren
  • Geen Power Editor gebruiken
  • Geen Ads Manager gebruiken
  • Geen doelgroep bepalen

Het is meer een pagina post engagement advertentie

Facebook wil het, door een facebook post te boosten, heel gemakkelijk voor je maken om hen te betalen en het levert ook wel wat resultaat op. Alleen het zijn niet noodzakelijkerwijs de resultaten waar je naar op zoek bent. Dus wanneer je een bericht plaatst en je biedt een product te koop aan en je drukt op die boost knop maak je eigenlijk een pagina post engagement advertentie. Dat betekent dat Facebook op zoek gaat naar mensen die jouw advertentie leuk vinden, commentaar geven, delen en erop klikken. Maar ze gaan niet op zoek naar de mensen die het meest waarschijnlijk zullen kopen.

Voor kopers moet je toch echt adverteren

Omgekeerd is het voordeel van Facebook Advertising in Ads Manager dan ook dat je de advertentie optimaliseert voor aankoop. Facebook zal dan naar buiten treden en namens jou op zoek gaan naar mensen die het meest waarschijnlijk tot de actie overgaan die jij voor ogen hebt: Kopen, langs komen, zich laten informeren, bestellen, lid worden etc. Converteren dus. Maak daarom een conversie advertentie geoptimaliseerd voor aankoop. De kosten per
resultaat zullen bovendien dalen omdat je niet langer tegen Facebook zegt, “Hé, geef me eens wat meer likes, comments en shares” want we weten allemaal dat “likes”, “comments” en “shares” de rekeningen niet betalen.

Waarschijnlijk vind jij dit ook interessant

Omdat jij deze pagina over Adverteren op Facebook gelezen hebt denken wij dat jij dit ook interessant vindt:

Poscast Tip: Mond tot Mond Marketing

Chantal Bakker is niet alleen Senior Marketeer en eigenaar van GLOBAL LEXIS Customer Centric Marketing, zij is tevens host van de goed beluisterde Miracle Marketing Podcast. Omdat je deze pagina hebt gelezen denken wij dat je de podcast over Mond tot Mond Marketing ook interessant vindt. Juist omdat het dieper ingaat op de fasen van klantbenadering.

Hulp nodig bij jouw Facebook Advertentie?

Wil je een Facebook Advertentie opzetten die ook echt succesvol is en maak je daarbij graag gebruik van de expertise van de specialisten van GLOBAL LEXIS Customer Centric Marketing? Dat kan. Bel ons op 06 29563450 of maak gebruik van onderstaand contactformulier:


WETEN WIE JOUW WEBSITE BEZOCHT?

partner-badge-leadinfo

Nu jouw eigen podcast starten?

2 maanden gratis podcast hosting springcast en Miracle Marketing Podcast

Hosting partij van onze voorkeur:

Web Hosting

Laat deze kans niet onbenut

De Missing Link

Heb je een goedlopend bedrijf maar blijft groei al een tijdje uit. Dan is dit waarschijnlijk de Missing Link: Customer Centric Marketing. Omdat klanten prima weten waar jouw groeimogelijkheden liggen maar je hen niet eerder bij jouw Marketing Strategie hebt betrokken.