5 Redenen om Facebook te gebruiken

Facebook Post Boosten - GLOBAL LEXIS Customer Centric Marketing

1. Facebook heeft 1.500.000.000 gebruikers

Het aantal Facebook gebruikers is enorm en dat niet alleen, het aantal groeit nog steeds. En wanneer je je bedenkt dat landen als China – het land dat momenteel zakelijk heel sterk in opkomst is – nog niet op Facebook actief is, dan zul je begrijpen dat de op handen zijnde groei enorm is. Daar kun jij van profiteren door jezelf op Facebook te profileren

2. Kom met jouw specifieke doelgroep in contact

Je kunt op Facebook heel veel meer mensen bereiken dan op jouw website. Dat niet alleen, Facebook is interactiever dan een website. Dat betekent dat je ook daadwerkelijk contact hebt met jouw bezoekers en zo een betere relatie opbouwt. Je weet beter wat er bij jouw potentiële klanten speelt en kunt daar dus beter op inspringen.

3. Vestig jezelf als autoriteit en werk aan branding

Door jezelf op Facebook te profileren als autoriteit wordt je in no-time ook daadwerkelijk een autoriteit. Bedrijven en ondernemers zullen jou al snel herkennen als de specialist in een bepaalde branche. Ze zullen dan ook eerder geneigd zijn naar jou toe te komen wanneer zij hulp nodig hebben in jouw vakgebied.

4. Met Facebook de online aanwezigheid vergroten

Wie succesvol wil zijn kijkt verder dan de eigen website en investeert in het vergroten van de eigen aanwezigheid online. Hoe meer jij je bevindt op die plaatsen waar jouw doelgroep zich bevindt hoe eerder zij klant zullen worden. En het mooie is, jouw online aanwezigheid is mede bepalend voor de vindbaarheid in Google. De Search Engine Optimization (SEO).

5. Facebook is tevens een belangrijke zoekmachine

Doordat zoveel mensen gebruik maken van Facebook en ook steeds meer bedrijven zichzelf op Facebook presenteren wordt deze ‘place-to-be’ steeds meer als zoekmachine gebruikt. Gebruikers zoeken steeds vaker direct in Social Media platformen als Facebook en slaan het zoeken in Google steeds vaker over. Ze weten dat ze jou ook direct in Facebook kunnen vinden. Er gaan zelfs geluiden dat Facebook momenteel een grotere zoekmachine is dan Google maar dat klinkt wat te optimistisch.

GLOBAL LEXIS – Social Media en SEO in één

GLOBAL LEXIS | Online Marketing was één van de eerste bureaus gespecialiseerd in de integratie van Marketing en SEO. Het vindbaar zijn in Google op basis van content. Wij hebben dan ook enorm veel kennis in huis wanneer het omzoekmachine optimalisatie gaat. Geen wonder ook dat de link Social Media en SEO bij ons snel is gelegd.

Beter vindbaar in Facebook is beter vindbaar in Google

Veel van de belangrijkste voorwaarden om de vindbaarheid in Google te vergroten zijn ook toepasbaar in Facebook. Door hier rekening mee te houden wordt je beter vindbaar in Facebook. Maar dat niet alleen, ook de vindbaarheid in Google neemt hierdoor aanzienlijk toe. Omdat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is biedt GLOBAL LEXIS | Online Marketing dit als extra dienst aan:

  • Maatwerk begeleiding waarbij je leert hoe jij voor jouw bedrijf Facebook effectief kunt inzetten
  • Hands on ondersteuning voor iedereen die Facebook Marketing wil uitbesteden

Meer over Facebook & SEO? Ga naar GLOBAL LEXIS | SEO Social Media

Jouw Marketing goed geregeld voor een vaste prijs per maand

Referal Programma

Bedrijven die naar ons doorverwijzen kunnen punten verdienen waarmee ze diensten kunnen afnemen. Daarmee willen wij hen bedanken voor de verwijzing en zo ook zelf laten ervaren wat GLOBAL LEXIS Customer Centric Marketing kan betekenen. Wil je meer weten of direct punten verdienen door een verwijzing te doen? Klik dan op deze knop: