In de Top 10 van Beste Tekstschrijvers

Chantal Bakker van GLOBAL LEXIS | Freelance Tekstschrijver

Chantal Bakker - GLOBAL LEXIS Online MarketingMijn naam is Chantal Bakker. Ik ben sinds 1994 professioneel Freelance Tekstschrijver. Ik ben afgestudeerd in de Engelse Taal- en Letterkunde (Nijmegen), Uitgeverij en Boekwetenschappen (Leiden) en Traditionele STM Marketing (Cambridge, Engeland). Aanvankelijk heb ik mijn diensten vooral ingezet naast mijn werkzaamheden in loondienst. In 2005 heb ik definitief de stap gemaakt naar het ondernemerschap.

Gedrukte pers

Mijn werkzaamheden zijn in de loop der tijd erg veranderd. Toen ik afstudeerde was internet niet wat het nu is. Ik schreef dan ook voornamelijk commerciële teksten voor gedrukte pers. Bekende klanten uit die periode zijn: KPN, NRC, UPC, Wegner etc. Voor hen schreef ik onder andere persberichten, flyers, brochures, advertorials en meer.

SEO-Tekstschrijven

Rond 1999 heb ik daar het schrijven voor internet aan toegevoegd. Waarna ik mij vanaf 2004 als een van de eerste Nederlanders heb gespecialiseerd in SEO Tekstschrijven. Het schrijven van teksten die Organische Zoekmachine Optimalisatie ondersteunen. De vindbaarheid in zoekmachines als Google. Bekende klanten zijn o.a.: Wenneker Distilleries, MediaMarkt, Creaforti, Stravers Shoes etc.

Online Marketing Strategie

Vanuit mijn traditionele marketing achtergrond zag ik dat veel teksten niet voortborduren op commerciële inzichten. De marketing strategie ontbreekt vaak. Daarin onderscheid ik mij van veel collega-tekstschrijvers. Voordat ik begin met schrijven kijk ik goed naar de Marketing Strategie van een bedrijf. En wanneer deze ontbreekt stel ik zelf een goed plan op. Daarmee neemt de waarde van een tekst en de kans op succes aanzienlijk toe.

Chantal Bakker, in de Top 10 Beste Tekstschrijver

Freelancematch.nl heeft een lijst met de Top 10 Beste Tekstschrijvers opgesteld. Hierbij hebben zij gekeken naar kennis, ervaring en kwaliteit. Zij hebben teksten voor klanten beoordeeld en gekeken waarin tekstschrijvers zich onderscheiden van andere tekstschrijvers. Op basis daarvan is de lijst van 10 beste Tekstschrijvers samengesteld. Ik ben er trots op dat zij mij in deze lijst hebben opgenomen. Met, naar ik vermoed, als belangrijkste redenen:

Interesse in een persoonlijke kennismaking? Bel of mail mij gerust

Denkt u na het lezen van deze tekst ‘Haar zou ik graag eens spreken.’ Bel of mail mij dan gerust. Ik ben telefonisch bereikbaar op 024 3731140 Of stuur een bericht ter attentie van Chantal Bakker via het contactformulier.