Nummer 1 in Nederland

Social Media zakelijk inzetten?

 

Twijfel je nog of je de mogelijkheden van Social Media ook zakelijk zult inzetten? Ben je er  nog steeds van overtuigd dat jouw klanten niet te vinden zijn op Facebook of LinkedIn? Neem dan zeker contact op want de feiten liegen er niet om. In welke branche je ook actief bent, ook jouw klanten zijn goed bereikbaar via Social Media. Ze zijn zelfs daar opzoek naar jou!

Verbeterde vindbaarheid

SOCIAL MEDIA: De ultieme Marketingmix

Social Media is niet meer weg te denken uit de Marketing Mix. Ter ondersteuning van de corporate website maar ook als op zichzelf staand Marketing middel. Social Media kent een enorm bereik. Gebruikers staan open voor communicatie. Zowel om te ontvangen als te verzenden. En ook zakelijk is het gebruik van Social Media inmiddels in Nederland doorgedrongen. Je komt er dus eigenlijk niet meer onderuit.

Waar zet jij op in?

Welke keus je ook maakt, het is belangrijk hierbij de doelgroep en de doelstelling in gedachte te nemen. 

Meer leads naar zakelijke website

Zet je het gebruik van Social Media goed in dan is het de perfecte lead generator. Het doorklikken naar de website is heel laagdrempelig. Afhankelijk van het platform dat je gebruikt zijn mensen meer of minder bereid om ook tot koop over te gaan. Hier kun je dus handig op in spelen wanneer je je doelgroep goed kent.

De belangrijkste voordelen

  • Een grote groep volgers met interesse in jouw aanbod
  • Toename van het aantal bezoekers dat via Social Media op de website komt
  • Verbeterde vindbaarheid in zoekmachines als Google
  • Directe relaties met echte mensen

Social Media als zoekmachine

Behalve het verhogen van de vindbaarheid in Google is er nog een reden waarom je Social Media niet mag onderschatten. Social Media worden meer en meer gebruikt als directe zoekmachine. Gebruikers slaan de stap om eerst te zoeken in Google steeds vaker over en zoeken direct in het betreffende Social Media Platform. Het optimaliseren (zorgen dat je nog beter gevonden wordt dan de concurrent) in Social Media wordt dus steeds belangrijker.

Jouw doelgroep rechtstreeks aanspreken

Gebruikers van Social Media platforms laten vaak onbewust veel informatie achter. Over hun intresses, voorkeuren, taalgebruik, netwerk en  hun gedrag. De informatie die dit oplevert kun jij in jouw voordeel inzetten. Dat doe je door heel specifiek te targetten. Je te richten tot exact die mensen die voor jou interessant zijn. Zo kom je dichterbij dan ooit te voren. Als dat geengroot voordeel is?

Social Media Advertising

Social Media is buitengewoon interessant voor hen die snel resultaat willen. Die niet eindeloos lang willen investeren in het uitzetten van allerlei ingewikkelde strategieën. Juist doordat de mogelijkheden om heel doelgroep specifiek te adverteren eindeloos zijn. Zo kun je bijvoorbeeld adverteren bij alleen diegenen die jouw website al eens bezocht hebben of juist enkel en alleen bij look alikes, mensen met een vergelijkbaar profiel als eerdere bezoekers van jouw website. Zo is het niet ondenkbaar om binnen een week 100.000 mensen persoonlijk te benaderen op de manier die het beste bij hen past.

Instagram Reels - De nieuwe Social Hype

Maak jij al gebruik van Instagram Reels? In onze blog vertellen we je er meer over hoe Reels werkt, welke mogelijkheden Reels kent en hoe jij jouw target audience ermee kunt bereiken. Zorg dat je op de hoogte bent want Instagram Reels is echt een blijvertje.

Het proces

In 3 stappen naar succes met

Social Media

Opzetten Social Media

Hoe vanzelfsprekend het gebruik voor sommigen ook is, dat geldt niet voor iedereen. Zeker over het zakelijke gebruik ervan krijgen we erg veel vragen. Heb jij ook vragen over het zakelijk inzetten van Social Media? Vraag het ons gerust

j

Content Marketing

Dan heb je jouw Social Media kanalen aangemaakt en dan? Dan komt het er op aan dat je met de content aan de slag gaat. Een gedegen Social Media Marketing plan kan je daarbij enorm helpen. Het structureel creeeren van goede effectieve berichten kun je overigens ook prima aan ons uitbesteden. Wij maken deze graag voor je. Dat doen we vanuit een strategie die we vervolgens blijvend monitoren en verder optimaliseren.

Adverteren loont

Adverteren op Social Media zoals LinkedIn en Facebook loont echt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het targetten op precies jouw ideale klant heel eenvoudig en het koppelen aan jouw gehele Marketing Strategie buitengewoon effectief. En wist je dat de kosten vele malen lager zijn dan andere meer klassieke vormen van adverteren? Meer weten? We leggen het je graag uit.

Al 15 jaar succesvol in Marketing

de feiten

Social Media: Je kunt er niet onderuit

Het is heel eenvoudig. Klanten zijn net mensen. Met dezelfde behoeftes als ieder ander. Ze doen de zelfde dingen. Of ze nu aan het werk zijn of thuis op de bank zitten. De middelen zijn alleen veranderd. Social Media is zo’n middel waarmee we op een andere manier met elkaar in verbinding staan en de informatie zoeken waar we behoefte aan hebben. Ook wanneer we in een aankoopproces zitten. 

Jouw Marketing goed geregeld voor een vaste prijs per maand

Referal Programma

Bedrijven die naar ons doorverwijzen kunnen punten verdienen waarmee ze diensten kunnen afnemen. Daarmee willen wij hen bedanken voor de verwijzing en zo ook zelf laten ervaren wat GLOBAL LEXIS Customer Centric Marketing kan betekenen. Wil je meer weten of direct punten verdienen door een verwijzing te doen? Klik dan op deze knop: