Zodat het meer oplevert dan het kost

Top 3 fouten bij Adverteren op Facebook

Wil je jouw eigen Facebook Advertentie opmaken of heb je al wat ervaring maar blijft het succes steeds uit? Geen zorgen. Wij hebben de Top 3 meest gemaakte fouten bij Adverteren op Facebook voor je op een rij gezet. Gebaseerd op de ervaringen en statistieken van onze klanten.

Waarom succes uitblijft bij het Adverteren op Facebook

Het antwoord is eigenlijk heel simpel. We willen als adverteerder vaak te snel, te veel. Terwijl we eerst een pas op de plaats zouden moeten maken en de belangrijkste voorwaarden eerst goed in beeld moeten brengen. GLOBAL LEXIS Customer Centric Marketing heeft al veel bedrijven geholpen bij het Adverteren op Facebook en weet op basis van hun statistieken waar je op moet letten.

1. Wat levert een lead jou op?

Als ondernemer is het belangrijk dat jij jouw cijfers goed kent. Dat je weet wat de gemiddelde omzet van een nieuwe klant is. Hoeveel pagina bezoekers je nodig hebt om een goede lead binnen te halen. Hoeveel nieuwe klanten je eigenlijk wilt bemachtigen met deze advertentie. Maar ook welke middelen je nodig hebt om aan de verwachtingen te voldoen. Wie jouw ideale klant dus is zodat je ook verkoopt wat je wilt verkopen.

2. Adverteren op Facebook: Strategie eerst!

De tweede belangrijke fout bij het opzetten van Facebook Advertenties is het veel en veel te snel gaan als het gaat om het AIDA-model. Attention – Interest – Desire – Action. We moeten ze geleidelijk verleiden richting jouw conversie (dat hoeft overigens niet altijd verkopen te zijn!). Dat betekent dat we eerst hun aandacht moeten trekken. Vervolgens zorgen we ervoor dat de interesse toeneemt. Daarna gaan we over naar het opwekken van het verlangen dat product of die dienst ook te ‘hebben’. En pas dan is het tijd voor verkoop of een van de vele andere conversies. Anders geformuleerd:

  1. Connect – Branding
  2. Commit – Lead generation
  3. Close – Sales Retargeting

Om succesvol te zijn zul je dus veel verder uit moeten zoomen dan je normaliter gedaan zou hebben. Het is belangrijk je daarbij te richten op het creëren van een strategie voor deze Facebook Advertentie en meer te denken in termen van het uitzetten van sequences van advertenties waarmee je mensen door de verschillende fasen heen begeleidt. Je start met een koud publiek dat jou en je product of diensten nog niet kent en warmt ze geleidelijk op en brengt ze in de juiste mindset om tot conversie over te gaan.

 3. Pas op dat je geen klanten weg jaagt

De laatste van de 3 meest gemaakte fouten is het wegjagen van potentiële klanten. Je zult het niet geloven maar veel doe-het-zelf adverteerders bereiken het tegenovergestelde van wat ze wensen. In plaats van dat ze klanten aantrekken stoten ze klanten af. Dat is het onherroepelijke gevolg van te veel en te snel adverteren op directe verkoop. Het is namelijk heel moeilijk om daarna nog de aandacht te krijgen, interesse op te wekken, het verlangen te creëren om dat ook te willen en ook daadwerkelijke tot verkoop over te gaan. Het lijkt gemakkelijk om dat te voorkomen door dat dan maar niet te doen maar dat is het niet. Je wilt immers wel resultaat. Je wilt uiteindelijk natuurlijk wel dat de ontvangers van jouw advertentie klant worden.

Koester ieder zakelijk contact en leg ze in de watten

Wanneer je dus nieuwe connecties hebt, online of online, leg ze in de watten. Begin niet meteen met verkopen, weet wat ze gemiddeld waard zijn als ze werkelijk klant worden en neem de tijd om van een connectie een klant te maken. Een klant die het hele proces van kennis tot klant heeft doorlopen is vaak ook een betere klant die langer bij jou blijft, zijn vrienden en bekenden vaker naar jou doorverwijst en beter past bij jouw eigen strategie. Al met al een betere klant is dus. Groeien met behulp van Facebook Advertenties is dus net als de meeste andere vormen van marketing een kwestie van een lange adem. De beste vruchten hangen namelijk hoger in de boom.

Waarschijnlijk vind jij dit ook interessant

Omdat jij deze pagina over Adverteren op Facebook gelezen hebt denken wij dat jij dit ook interessant vindt:

Poscast Tip: Mond tot Mond Marketing

Chantal Bakker is niet alleen Senior Marketeer en eigenaar van GLOBAL LEXIS Customer Centric Marketing, zij is tevens host van de goed beluisterde Miracle Marketing Podcast. Omdat je deze pagina hebt gelezen denken wij dat je de podcast over Mond tot Mond Marketing ook interessant vindt. Juist omdat het dieper ingaat op de fasen van klantbenadering.

Hulp nodig bij jouw Facebook Advertentie?

Wil je een Facebook Advertentie opzetten die ook echt succesvol is en maak je daarbij graag gebruik van de expertise van de specialisten van GLOBAL LEXIS Customer Centric Marketing? Dat kan. Bel ons op 06 29563450 of maak gebruik van onderstaand contactformulier:


WETEN WIE JOUW WEBSITE BEZOCHT?

partner-badge-leadinfo

Nu jouw eigen podcast starten?

2 maanden gratis podcast hosting springcast en Miracle Marketing Podcast

Hosting partij van onze voorkeur:

Web Hosting

Laat deze kans niet onbenut

De Missing Link

Heb je een goedlopend bedrijf maar blijft groei al een tijdje uit. Dan is dit waarschijnlijk de Missing Link: Customer Centric Marketing. Omdat klanten prima weten waar jouw groeimogelijkheden liggen maar je hen niet eerder bij jouw Marketing Strategie hebt betrokken.