Omdat de klant centraal staat

Met WordPress werken aan SEO

 

WordPress blijkt in de praktijk één van de beste Content Management Systemen (CMS) waarmee je een website van inhoud voorziet. Zeker wanneer de vindbaarheid van de website belangrijk voor je is. Zorg er wel voor dat je hem regelmatig upgrade want de ontwikkelingen volgen elkaar snel op en Google staat ook niet stil. 

WordPress, meteen SEO-proof

WordPress Gutenberg Editor - Global Lexis Online MarketingWordPress heeft al langer de naam SEO-vriendelijk te zijn. Gelukkig maar want WordPress is verre weg het meest gebruikte CSM – Content Management Systeem. Een systeem waarmee je de content van je website eenvoudig zelf beheert. Voor kleine ondernemers maar steeds meer ook juist voor grote bedrijven en organisaties het meest voor de hand liggende systeem om een website in te laten bouwen. Omdat het betaalbaar en kwalitatief goed is maar zeker ook omdat het mee gaat met de tijd. Zo ook als het SEO betreft. De organische vindbaarheid van de site.

De Gutenberg Editor: Nu nog gebruikersvriendelijker

Er komen dan ook geregeld nieuwe versies van WordPress uit. Recentelijk nog de versie met de Gutenberg editor. Alleen al de naam is leuk. Maar dat niet alleen. De Gutenberg editor neemt eigenlijk meteen al een voorsprong richting het gemak van een goed Thema. Een onvermijdelijke toegvoeging voor de meeste websites. Ik noem het ook wel de blokkendoos. Zonder enige kennis van CSS en PHP kun je er eenvoudig een lay-out naar wens mee maken. Nu dus zelfs zonder dat je gebruik maakt van een soms toch best wel kostbaar thema.

Laat je niet gek maken en probeer het zelf

Natuurlijk betekent zo’n grote verandering meteen al dat er voor- en tegenstanders zijn. Maar als er iets bij Marketing hoort dan is het dat wel. Want zo heb je in elke branche de zogenaamde early adopters die niet kunnen wachten om er mee aan de slag te gaan en mensen die het maar liever zo lang mogelijk bij het oude houden. Ook wij waren aanvankelijk wat sceptisch. Maar eerlijk is eerlijk, vooralsnog hebben we geen nadeel ondervonden van de Gutenberg editor. Niet in de laatste plaats omdat een goed Thema als bijvoorbeeld Divi maakt dat je sowieso nauwelijks gebruik maakt van je WordPress editor en je hem bovendien ook nog in de oude variant kunt gebruiken.

Web Hosting

WordPress – Het CMS van 2019

Voor GLOBAL LEXIS | Online Marketing is WordPress nog steeds het number one CMS. We zouden wel gek zijn wanneer we wat anders zouden gebruiken. Soms komen we er niet onderuit omdat onze klanten dat willen maar wanneer het aan ons ligt doen we niet anders. WordPress is bovendien steeds toegankelijker geworden voor het grote publiek. Veel hosting partijen bieden kant-en-klare domeinnaam, hosting en WordPress pakketten aan. De basisversie van WordPress staat dan al op jouw site geïnstalleerd. Je kunt haast direct beginnen met het vullen van de site met content. Ware het niet dat het natuurlijk wel zo leuk is om er eerst een eigen lay-out overheen te gooien. Niet in de laatste plaats omdat wij staan voor een Marketing Strategie afgestemd op jouw doelgroep en we geloven in de kracht van goede Branding. De zichtbare identiteit van het bedrijf.

Gebruiksvriendelijk voor bezoeker en eigenaar van de website

Wanneer wij het hebben over gebruiksvriendelijke websites hebben we het al snel over Usability. Een overzichtelijke website die het bezoekers gemakkelijk maakt. Die hen het antwoord op hun vragen snel geeft en hen bovendien aanspoort tot de actie die de website tot een succes maakt – kopen, bellen, bestellen etc. De websites van GLOBAL LEXIS zijn daarnaast bovendien erg gebruiksvriendelijk in de BackOffice. De aansturing van het CMS door de eigenaar van de website. Waardoor deze niet voor elke wissewasje contact hoeft op te nemen met de ontwikkelaar. Een veel gehoord probleem. Bij ons geldt, je mag ons bellen voor extra ondersteuning maar je mag het ook zelf doen. Zorg er dan wel voor dat je eerst een back-up maakt zodat we in geval van nood de oude versie weer terug kunnen zetten voor je.

Oneindig veel uitbreidingen op WordPres 5.2 mogelijk

Je begrijpt dat wij razend enthousiast zijn over de vele nieuwe mogelijkheden van WordPress. We werken er ook haast dag en nacht mee voor heel diverse en uiteenlopende projecten. WordPress is simpelweg niet meer weg te denken uit ons aanbod. De mogelijkheden zijn de laatste jaren ook zo ver uitgebreid dat er nog maar zelden een reden is om niet met WordPress te werken. Zoals bij de vraag naar heel specifieke online interacties, grote community sites en natuurlijk de grotere webshops en e-commerce platforms. Maar al met al kunnen we wel zeggen dat het aantal handgebouwde websites drastisch is gedaald. En gelukkig maar. Wanneer ik er aan terug denk hoeveel tijd we daaraan kwijt waren en dat ook die na een paar jaar echt weer toe waren aan een flinke upgrade.

Web Hosting

De grote jongens investeren in het doorontwikkelen van WordPress

Een belangrijk argument om over te stappen op WordPress willen wij je niet onthouden. Internet en Online Marketing is continue aan verandering onderhevig. In 2019 groeit het aantal nieuwe tools dan ook gestaag. Misschien wel meer dan in welk ander jaar dan ook. Denk ook aan de vele Social Media Tools die nu ook in de B2B en B2C markt een grote aanhang kent. Concreet betekent dit dat een CMS dat vandaag nieuw is morgen al oud kan zijn. Dat hier continue nieuwe mogelijkheden aan toegevoegd moeten worden. In veel gevallen komt dit er op neer dat er opnieuw een programmeur aan het werk moet. Werk waarvoor jij als ondernemer de normaalgesproken de rekening betaalt.

Gemakkelijker kan het niet: Er wordt voor jou geïnvesteerd

Het doorontwikkelen van WordPress en de vele plug-ins gebeurt in een rap tempo. Niet alleen door kleine bedrijven en startende ondernemers met een klein budget en een uniek concept maar juist ook door grotere investeerders die beseffen dat WordPress ook een sociale component heeft. Willen zij zelf een stempel drukken op dit mooie systeem door de krachten te bundelen dan is dit dé manier. Zo ook voor GLOBAL LEXIS Online Marketing. Wij zijn als Marketeer verbonden bij het doorontwikkelen van WordPress.

Waarom GLOBAL LEXIS | SEO WordPress?

Wij vatten het nog even voor u samen:

  • WordPress is wereldwijd het meest gebruikte CMS – Er is dus altijd wel iemand die je kan helpen en je hoeft je personeel veelal niet bij te scholen
  • WordPress is geschikt voor nagenoeg elke toepassing – van website tot webshop
  • WordPress is beter dan welk ander CMS geschikt voor SEO
  • Gebruiksvriendelijkheid en accessibility heeft de een hoge prioriteit – zowel voor de eigenaar als de bezoeker
  • WordPress wordt doorontwikkeld door experts van het eerste uur

Een stapje terug: Online Marketing vormt altijd de basis

Tot slot willen wij u waarschuwen voor een belangrijke valkuil. Een valkuil waar helaas een hoop geld aan verloren gaat. Doordat veel websites er aantrekkelijk uitzien en wij al snel erg gecharmeerd zijn van de vele mogelijkheden, vergeten wij gemakkelijk dat wij een doel hebben met onze nieuwe investering: conversie. De website moet iets doen. Aansporen tot een actie. Een techniek als WordPress is dan eigenlijk slechts een middel om dat doel te bereiken. Niet meer en niet meer. Daarom adviseren wij altijd om vooraf uw Marketing Strategie te heroverwegen. En hier de keuze uit de vele technische mogelijkheden op af te stemmen. Dat is waarin de GLOBAL LEXIS GROUP zich onderscheid van andere webbureaus. Een goede reden voor u om een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan te vragen.

Hartelijk dank voor uw interesse. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op

WETEN WIE JOUW WEBSITE BEZOCHT?

partner-badge-leadinfo

Nu jouw eigen podcast starten?

2 maanden gratis podcast hosting springcast en Miracle Marketing Podcast

Hosting partij van onze voorkeur:

Web Hosting

Laat deze kans niet onbenut

De Missing Link

Heb je een goedlopend bedrijf maar blijft groei al een tijdje uit. Dan is dit waarschijnlijk de Missing Link: Customer Centric Marketing. Omdat klanten prima weten waar jouw groeimogelijkheden liggen maar je hen niet eerder bij jouw Marketing Strategie hebt betrokken.