Wat er is veranderd in 2014?

Als SEO expert van het eerste uur heb ik mij uitvoerig verdiept in het gebruik van keywords in een SEO tekst. Het vinden van de juiste woorden en het gebruik ervan op een manier die Google waardevol vindt was (en is) geen eenvoudige klus. Hoewel er veel trucs over in gebruik waren bij de diverse collega’s heb ik mij altijd alleen bezig gehouden met ‘white hat SEO’, de legale en door Google geaccepteerde manier om een website te optimaliseren. Daarbij stond de integratie van de Online Marketing Strategie en een gebruiksvriendelijke opbouw voorop. Niet alleen Google werd een handje geholpen om te begrijpen waar de site over ging en waar wat te vinden was, ook voor de gewone bezoeker is een SEO vriendelijke website vele malen prettiger. Hierdoor neemt bovendien de kans op conversie (meestal het verhogen van de omzet) als vanzelf toe.

SEO in 2014

Goede SEO teksten van nog groter belang

Ik hoor u denken, content is king. Niets nieuws. Die kende u al. En toch is het nu meer dan ooit belangrijk dat u boven het maaiveld uitsteekt met uw geoptimaliseerde teksten. De oude trucs voor SEO tekstschrijven zijn nagenoeg allemaal van de baan. De belangrijkste regel is nu UNIEKE teksten. Met uniek bedoelt Google dat de teksten inhoudelijk een hele grote toegevoegde waarde moeten hebben boven die van concurrerende websites over hetzelfde onderwerp. De teksten moeten iets toevoegen. Ze moeten informatie bevatten die de lezer echt wat nieuws brengt over het onderwerp. En dat haast professioneel en academisch geschreven. Het veelvuldig herhalen van keywords wordt nota bene flink afgestraft. Een goed verhaal wordt des te sterker beloond. Maar hoe doet u dat nou?

GLOBAL LEXIS | Freelance Tekstschrijver helpt u graag

Het vindbaar maken van een website of pagina is er dus niet eenvoudiger op geworden. Al lijkt dat in eerste instantie wel zo. Maar hoe pakt u dat dan aan? Er zijn een paar mogelijkheden:

  • U verdiept zich in het schrijven van unieke informatieve teksten en vraagt GLOBAL LEXIS om verbetervoorstellen
  • U vraagt ons om een training op maat waarbij wij allereerst onderzoeken welke kwaliteiten nog ontbreken
  • U besteedt het SEO tekstschrijven aan ons uit

Wat u ook kiest GLOBAL LEXIS | Online Marketing strategie adviseert om ook de structuur en de techniek van de website onder de loep te nemen. Vaak haalt u daarmee al een enorme inhaalslag op uw concurrent.

Meer weten? Laat GLOBAL LEXIS vrijblijvend uw website beoordelen en stel direct al uw vragen