Omdat de klant centraal staat

SEO Coaching

 

Voor veel ondernemers geldt dat ze graag zelf hun tekst schrijven of mensen in dienst hebben die dat kunnen en willen doen. Toch is dat geen oplossing omdat het gebrek aan kennis van en ervaring in SEO Commercieel Tekstschrijven ontbreekt. Dan is SEO Coaching mogelijk de oplossing die het beste bij jou past. We leren je dan 1-op-1 wat jij zelf kunt doen om jouw vindbaarheid te verhogen.

Paradepaardje

SEO Coaching

SEO – de organische vindbaarheid in onder andere Google maar ook in Social Media platformen – is een langdurig proces dat bovendien erg aan verandering onderhevig is. Het is dan ook nooit een eenmalige investering en actie maar iets dat je blijvend zou moeten doen. Dat kun je uitbesteden maar dan nog komt het goed van pas wanneer je zelf ook de basis beheert. Dan zou je je kunnen laten coachen. We kijken dan gezamelijk waar jij het meest mee geholpen bent. Waar je nu staat in jouw SEO kennis en wat je nodig hebt om dat beter te doen. Beter ook dan jouw concurrent. 

P.S.: Wil je dat meer mensen in jouw bedrijf hiervan mee profiteren dan is een training mogelijk een beter alternatief. Vraag dan gerust naar een offerte op maat.

De techniek van jouw website of platform

Het begint ermee dat de techniek waarop jouw Search Engine Optimization, de SEO,  draait op orde is. Alleen dan kan de robot van o.a. Google jouw content indexeren en meenemen in de bepaling van het beste zoekresultaat.

De structuur van jouw website of platform

Een tweede belangrijke voorwaarde voor SEO is de structuur van de informatie op jouw website of platform. Dat de onderdelen op een semantische – op basis van betekenissen – manier aan elkaar is gerelateerd en met die gedachte in het achterhoofd is gestructureerd.

SEO Content van jouw website of platform

Het meest bekende onderdeel van SEO gaat over content. We denken hierbij al snel aan het optimaliseren van teksten door het toevoegen van keywords waarvan we weten dat hier veel vraag naar is. Maar het optimaliseren van de content gaat heel veel verder. Met wat keywords kom je er tegenwoordig vaak niet meer. Bovendien optimaliseren we niet alleen de tekst maar alle vormen van content. Denk aan video’s, podcasts, afbeeldingen etc. En dan nog ben je er niet. Je hebt een goede strategie nodig die aansluit op jouw Marketing Strategie om hiermee succesvol te zijn.

Linkbuilding: Het aanbrengen van interne en externe links

Het meest vergeten onderdeel van SEO is het aanbrengen van effectieve interne en externe links. Want pas dan gaat jouw investering in SEO pas echt werken. Ook hierbij geldt dat het grotendeels maatwerk is maar door jou de basis hiervan persoonlijk uit te leggen kun je er een gewoonte van maken bij alle beslissingen die je neemt bij jouw online communicatie. Linkbuilding hoeft dan niet eens zoveel tijd te kosten.

Optimalisatie - het onderhouden van de SEO

Tegen de tijd dat we hier zijn aangekomen hebben we de eerste stappen reeds succesvol doorlopen. Maar SEO is niet statisch. Zoals we al zagen verandert het regelmatig. Doordat Google de spelregels met grote regelmaat verandert maar ook doordat de concurrent er meer in heeft geinvesteerd en we er dus harder aan moeten trekken om het beter te doen dan de concurrent. En misschien wel het belangrijkste, Google onderzoekt en analyseert of jij jouw content wel bijwerkt. Doe je dit niet dan gaat het ten nadele van de vindbaarheid.

Process

De Customer Centric Marketing Methode

Fase 1. Analyse

Hoe sta je er nu voor qua SEO? Wat wil je bereiken, wie is de doelgroep, wie de concurrent en welke keywords passen daar het beste bij?

Fase 2. Strategie bepalen

Wat gaan we doen om succesvol te zijn met SEO? Hoe zorgen we dat we aan de voorwaarden voldoen en waar steken we met onze activiteiten op in? 

Fase 3. De uitvoering

En nu nog de toepassing. Tijd om ook daadwerkelijk met SEO aan de slag te gaan. Door het te intergreren in de dagelijkse werkzaamheden in plaats van op een spamachtige manier eraan toe te voegen.

Klanten

Voorbeelden van klanten

kpn
logo1
maxi
Monuta

Laat deze kans niet onbenut

SEO doe je deels zelf

Ook wanneer je de SEO het liefst uitbesteedt en een Online Marketing Bureau (ons?) de eerste opzet laat uitvoeren is het belangrijk dat je zelf ook een deel doet. Is dat moeilijk en veel werk? Nee, we leren je hoe je in de alledaagse praktijk binnen jouw werk SEO integreert op een manier dat je er zelfs plezier aan beleeft.