Acquisitie plegen, een vak apart

Marketing is niet vies, het is brood nodig

Ik hoor het geregeld zeggen, Marketing is vies. Of, ik hou niet van Marketing, dat is het manipuleren van mensen. Maar is dat ook zo? Wanneer je jezelf even inleeft en je bedenkt dat jouw klant op zoek is naar iemand die zijn probleem (Lees: Hulpvraag) voor hem oplost. Wat als er dan geen Marketing zou bestaan? Wat geen van de mogelijke oplossingen zich ergens aanbood? Dat zou toch voor beide partijen frustrerend zijn? De klant vindt zo 1, 2, 3 geen oplossing voor zijn probleem en jij als ondernemer hebt een prachtig bedrijf maar geen of te weinig klanten. Nee, Marketing helpt beide partijen om elkaar te vinden. En dat is niet altijd even eenvoudig.

Online Marketing of Offline Marketing

Nog een vooroordeel: Veel ondernemers denken dat ze moeten kiezen tussen Online Marketing of Offline Marketing. Ze zijn ervan overtuigd dat het één of het ander bij hen past. Maar wie echt succesvol wil zijn steekt in op allebei de vormen van Marketing. Varianten die in een aantal basisvoorwaarden enorm van elkaar verschillen. Niet alleen omdat ze een geheel ander medium gebruiken maar ook omdat de doelgroepen zich geheel anders laten benaderen en je dus als Marketeer een andere strategie moet kiezen.

Hoe meer kanalen je gebruikt hoe succesvoller

Eigenlijk heel logisch. Hoe meer verschillende kanalen je inzet bij je Marketing Strategie hoe groter jouw bereik en hoe meer potentiële klanten je bereikt. Toch zie ik in de praktijk dat bedrijven veelal blijven steken bij één of twee kanalen. Ze zetten in op de vorm van hun voorkeur zonder te kijken of dit wel de meest verstandige keus is. En ze laten andere kanalen klakkeloos liggen. Vaak en alleen gebaseerd op een emotioneel besluit en niet op een rationeel besluit. Zo zie je in bovenstaande afbeelding dat bezoekers voornamelijk uit SEO komen en dat zowel Social Media als LinkBuilding een ondergeschoven kindje is. Dat is dus duidelijk een grote gemiste kans.

De waarde is meer dan de optelsom der delen: 1 + 1 = 3

Met het gevaar heel theoretisch te worden, ligt hier het geheim van Online Marketing. Iets dat veel mensen zich niet realiseren. Het is namelijk zo dat de waarde van je inspanning niet evenredig toeneemt met het aantal bezoekers dat via een bepaald aanvullend kanaal op de site verschijnt, nee de waarde ervan neemt exponentieel toe. Hij neemt vele malen meer toe dan de optelsom der delen. Ja, dat lees je goed. 1 + 1 is minimaal 3 en vaak wel heel veel meer. Of terwijl, hoe groter de diversiteit aan Marketing Kanalen, hoe groter het succes. Interessant, niet waar? Maar hoe kan dat nou?

De algoritmen bepalen wat de waarde van jouw inspanning is

Heel simpel uitgelegd voor iemand die wat minder op de hoogte is van Online Marketing, er wordt een soort rekenformule losgelaten op al jouw online inspanningen. Op de eigen site, op de sites van anderen en via Social Media. Om maar een paar kanalen te noemen. Deze formule bepaalt uiteindelijk de waarde ervan. Het bepaalt hoe groot de kans is dat iemand met een bepaald probleem (de hulpvraag) bij jou en jouw oplossing voor hem uit komt. OK, zul je zeggen, dat klinkt heel ingewikkeld. Ja en Nee…

Kennis is macht en ik ga jou nu een stukje machtiger maken

Online Marketing Kanalen

Ik zal het je verklappen. In bovenstaande afdeling lijkt het alsof dit bedrijf heel succesvol is in Zoekmachine Optimalisatie (SEO). Daar komen immers de meeste bezoekers vandaan. Maar de statistieken laten zien dat er relatief weinig bezoekers via andere kanalen komen. Bovendien zijn het geen absolute aantallen die je hier ziet maar slechts percentages. Verhoudingen dus. Wanneer dit bedrijf bijvoorbeeld meer zou investeren in Social Media Marketing en LinkBuilding dan zou het aantal bezoekers via die kanalen toenemen waardoor de verhoudingen tussen ALLE kanalen onderling verbetert en nu komt het… het aantal bezoekers dat via SEO binnenkomt ook toeneemt. Terwijl het percentage in de statistieken dus afneemt.

Toch nog te ingewikkeld?

Jammer! Dan heb ik mijn doel helaas niet bereikt. Ik had je namelijk graag het inzicht gegeven waarmee jij wellicht zelfstandig succesvoller wordt. Maar eerlijk is eerlijk, het is ook best abstract. Daarom bied ik je geheel kosteloos en volledig vrijblijvend een Acquisitie Scan aan. Ik vertel je dan hoe jij er met de website van jouw bedrijf voorstaat en wat je kunt doen om het aantal bezoekers flink op te schroeven. Een heel mooi voorstel niet waar? En alsof dat nog niet genoeg is, bied ik je in de maanden augustus en september tijdelijk ook een GRATIS SEO Scan aan. Dan kijk ik of jouw website wel goed is ingericht voor het goed vindbaar zijn in de belangrijkste zoekmachines.

Vraag hier de GRATIS Acquisitie Scan en de GRATIS SEO Scan aan

* Vraag wel naar de voorwaarden