Omdat de klant centraal staat

De visie bepaalt het succes

Een visie is het beeld dat je als bedrijf of instelling van de toekomst hebt. Jouw toekomst maar ook die van jouw klant en medewerkers. Het zet de koers uit voor wat je wilt bereiken en is dus een belangrijke voorwaarde voor de strategie. Het geeft een beeld van de ideale situatie wanneer de missie wordt bereikt. Een niet geheel onbelangrijk droomscenario waarin de Marketing een belangrijke rol speelt dus. 

Doe een stap terug en bepaal uw visie

Het wordt zo gemakkelijk overgeslagen. Het bepalen van een visie. Een van de basis elementen van een succesvol businessplan. De inspiratiebron voor zowel klanten als medewerkers. Ook wanneer je een eenmanszaak hebt is de visie van essentieel belang. En wanneer je het lastig vindt om jouw visie te bepalen is dat juist een teken dat dit voor jou extra belangrijk is. Het helpt je namelijk verder bij alle overige aspecten van het ondernemen.

Maar wat is een visie dan?

De visie beschrijft jouw intentie. Het ‘wie-wat-waar-waarom-hoe’ jij wilt zijn. Niet jij persoon maar jij als bedrijf. Het vertegenwoordigt de waarden van de organisatie. Het is een referentiepunt waar jij jouw plannen langs legt. Door te kijken of wat je van plan bent wel overeenkomt met de visie blijf je als bedrijf consistent. Medewerkers en klanten weten zo precies waar zij aan toe zijn. Zij weten wat zij van jou kunnen  verwachten. Ook wanneer je met iets nieuws op de markt komt.

Visie – de basis voor a uw handelen

Een goed uitgewerkte visie helpt je verder bij het maken van keuzes. Je weet dan meteen of een bepaalde communicatie stijl wel of niet bij je past. Of een nieuw product het bedrijf zal versterken of juist zal verzwakken. Welke sollicitant jouw bedrijf het beste zal vertegenwoordigen. En aan welke functie-eisen hij moet voldoen. Maar ook bij de inrichting van de website is een visie onmisbaar. Het bepaalt voor een groot gedeelte het succes van uw Online Marketing Strategie.

GLOBAL LEXIS | Online Marketing helpt u graag bij het opstellen van uw visie

WETEN WIE JOUW WEBSITE BEZOCHT?

partner-badge-leadinfo

Nu jouw eigen podcast starten?

2 maanden gratis podcast hosting springcast en Miracle Marketing Podcast

Hosting partij van onze voorkeur:

Web Hosting

Laat deze kans niet onbenut

Jouw unieke visie

Een succesvolle visie ontwikkelen en deze ook daadwerkelijk doorvoeren in alle overige facetten van de Marketing activiteiten is niet eenvoudig. Juist hier gaat het om de aansluiting tussen de klant en het bedrijf. Waarbij het zaak is dat je als bedrijf authentiek blijft in het bedienen van de klant die zich herkent voelt.