Missie - Visie- Strategie

Hoe sterk is jouw missie?

 

Wist je dat 80% van de bedrijven geen duidelijke missie heeft? Dat ze wat ze intern niet uitdragen dus ook niet op hun klanten overdragen. Daarmee lopen ze op voorhand al veel omzet mis want voordat iemand klant wordt kijkt hij niet alleen naar het product of de dienst maar ook naar de missie van het bedrijf met wie ze zaken doen. Niet altijd bewust maar toch zeker onbewust.

Jouw missie bepalen – Het waarom van jouw bedrijf

Wanneer je richting gaat geven aan jouw organisatie, is het zaak dat je de missie duidelijk verwoordt. De missie is het WAAROM de organisatie bestaat. Het moet een culturele weerspiegeling zijn van de waarden, de overtuigingen en de filosofie van de organisatie. Zorg ervoor dat de missie duidelijk, kort en begrijpelijk is voor iedereen. Zowel voor de medewerkers als de mensen buiten het bedrijf.

Begrijpelijk voor iedereen

De missie moet duidelijk aangeven in welke branche de organisatie actief is en waarmee het concurreert. Je moet het zo formuleren dat het kan dienen als een verzamelpunt voor de organisatie. Mensen moeten enthousiast zijn over het naleven van die missie. Want alleen dan gaat de missie leven.

Voorbeelden van een missie

Tot slot een paar voorbeelden van de missies van bekende bedrijven.

  • De missie van eBay: “Een wereldwijd handelsplatform te bieden “waar praktisch iedereen praktisch alles kan verhandelen.”
  • Johnson and Johnson: “De grootste en meest uitgebreide fabrikant ter wereld zijn van gezondheidsproducten voor de consumenten-, farmaceutische- en professionele markt.”

Ze verwoorden duidelijk en in eenvoudige taal in welke business de organisatie zit en waarmee ze concurreren. Het helpt iedereen in de organisatie en daarbuiten te weten waar deze organisatie voor staat en wat haar totale doel is.

 

Het is de missie van GLOBAL LEXIS Customer Centric Marketing om een match te genereren tussen de bedrijven en hun klanten op een manier die de klant centraal stelt. Het vervullen van diens behoefte is alles bepalend. Ook de Marketingtools die daarbij ingezet worden zijn afgestemd op de manier waarop potentiële klanten klant worden.

Chantal Bakker

Eigenaar / Senior Marketeer, GLOBAL LEXIS Customer Centric Marketing

Boek een vrijblijvende strategiesessie

GLOBAL LEXIS heeft zo’n 30 jaar ervaring met het uitzetten van een Missie, Visie en Strategie waarmee bedrijven beduidend succesvoller zijn. Die hen helpen om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Waarmee de richting duidelijk wordt. Een soort van roadmap voor het bedrijf, een meetlat waarlangs je elk nieuw plan, elke activiteit kunt leggen om te bezien of deze je dichter of verder bij jouw doelstelling brengt. Wil je persoonlijk ervaren hoe we dat aanpakken? Maak dan een vrijblijvende afspraak voor een korte strategiesessie en boek deze direct in onze agenda.

Jouw missie, visie & strategie bepalen?

GLOBAL LEXIS fasciliteert missie, visie en strategie sessies waarbij we gezamelijk toewerken naar een missie, visie en strategie die jouw bedrijf het beste representeert. Waarbij de afstemming van alle betrokkenen en de core values van een bedrijf of organisatie strategisch wordt gedefineerd. Die richting geeft aan alle bedrijfsprocessen en een duidelijke positie in de markt vertegenwoordigt. 

Stuur ons jouw missie en wij geven jou feedback

Misschien heb je al een missie maar vraag jij je af of deze je wel brengt wat je ervan verwacht. Laat hem dan eens beoordelen door een externe expert. Wanneer je hem mailt naar info@global-lexis.com geven wij je snel onze feedback. Wil je er eens over doorpraten? Dat kan natuurlijk ook. Bel ons dan gerust of maak een afspraak voor een nadere kennismaking. Gewoon geheel vrijblijvend.

WETEN WIE JOUW WEBSITE BEZOCHT?

partner-badge-leadinfo

Nu jouw eigen podcast starten?

2 maanden gratis podcast hosting springcast en Miracle Marketing Podcast

Hosting partij van onze voorkeur:

Web Hosting

Laat deze kans niet onbenut

De Missing Link

Heb je een goedlopend bedrijf maar blijft groei al een tijdje uit. Dan is dit waarschijnlijk de Missing Link: Customer Centric Marketing. Omdat klanten prima weten waar jouw groeimogelijkheden liggen maar je hen niet eerder bij jouw Marketing Strategie hebt betrokken.