GRATIS WORKSHOPS VOOR ONDERNEMERS VAN GOOGLE

Inschrijving voor gratis workshops van Google gestart 

Op 22 en 23 februari organiseert Google Nederland samen met de Gemeente Nijmegen, Nijmegen De Digitale Werkplaats. Dit zijn gratis workshops waarin ondernemers de juiste digitale vaardigheden leren om online zaken te doen en daarmee groei te realiseren. Na een succesvolle aftrap in Eindhoven in 2015 met 900 ondernemers komt de Digitale Werkplaats nu naar Nijmegen. De gemeente Nijmegen werkt samen met Google Nederland en Qredits en wil de vele zzp’ers en kleine bedrijven in de stad en de regio ondersteunen met de gratis workshops die Google aanbiedt. Aanmelden kan op g.co/digitalewerkplaats.

Google helpt ZZP ‘ers en kleine ondernemers groeien

Nijmegen is de eerste stad in 2016 waar ondernemers uit de omgeving zich kunnen aanmelden voor deelname aan de Digitale Werkplaats. Nederlandse zzp’ers en kleine ondernemers benutten de groeikansen die het internet biedt nog te weinig. De economie herstelt zich, maar de toekomstige groei is niet gegarandeerd. Achtenveertig procent van de Nederlandse arbeidsmarkt bestaat uit zelfstandigen en kleine ondernemers, die een groot groeipotentieel hebben. Het internet biedt veel kansen voor Nederlandse bedrijven en Google wil deze ondernemers hierbij op weg helpen.

Wat de directeur van Google Nederland erover zegt

Pim van der Feltz, directeur Google Nederland: “Kennis en vaardigheden van ondernemers zijn van groot belang en we willen de lokale ondernemers in Nijmegen op een laagdrempelige manier en dichtbij huis, de kans geven deel te nemen aan de Digitale Werkplaats. Nijmegen is een stad waar veel ondernemersbloed zit. Met de kennissessies en workshops waarbij we het kennisniveau van Nijmeegse ondernemers verder stimuleren kunnen ze nog meer digitale groei realiseren. Op deze manier beschikken zzp’ers en kleine ondernemers die ook daadwerkelijk die groei willen doormaken, straks over de juiste tools.”

Wat de wethouder van Economie en Werk erover zegt

Turgay Tankir, wethouder Economie en Werk en Inkomen gemeente Nijmegen: ”We zijn blij dat Google ondernemers in de omgeving van Nijmegen de kans te biedt deel te nemen aan de Digitale Werkplaats. In Nijmegen en omgeving zijn veel kleine bedrijven, start ups en zzp’ers. Die wil de gemeente Nijmegen graag ondersteunen. De juiste kennis aanbieden is een van de middelen die we hebben.”

Praktische en kosteloze online groei voor ondernemers

De Digitale Werkplaats biedt een praktisch, laagdrempelig en kosteloos handvat voor Nederlandse zzp’ers en kleine ondernemers. Tijdens de sessies worden de nodige digitale vaardigheden bij gebracht, zodat bedrijven aan de slag kunnen en meer groei kunnen realiseren: van het optimaal opbouwen en beheren van een website en strategieën om via het internet meer klanten te werven, tot hoe digitale tools ook de samenwerking binnen het bedrijf en met partners kunnen bevorderen.

De onderwerpen die tijdens de sessies aan bod komen

  1. Hoe vergroot u uw naamsbekendheid?
  2. Hoe vergroot u de online zichtbaarheid van uw onderneming?
  3. Haalt u alles uit uw website? Meten is weten! – basis
  4. Haalt u alles uit uw website? Meten is weten! – gevorderde
  5. Groei financieren. Hoe werkt dat?

Hoe kun je je aanmelden voor de Digitale Werkplaats?

De Digitale Werkplaats wordt georganiseerd in meerdere steden in Nederland, waarbij Nijmegen als eerstvolgende op de planning staat op 22 en 23 februari aanstaande bij De Vasim. Er worden verschillende sessies van elk een dagdeel gegeven. De exacte data en locaties zijn te raadplegen op de website van de Digitale Werkplaats, g.co/digitalewerkplaats. Ondernemers kunnen zich hier aanmelden.

Kun je niet wachten en wil je vandaag geholpen worden? Neem dan contact op met GLOBAL LEXIS | Online Marketing