Spreek de taal van jouw klant

Content Marketing

 

Als serieuze ondernemer zou je continue content moeten creëren die voor jouw klant interessant is. Content Marketing is key. Het maakt dat je gevonden wordt en geeft jouw klanten een goed beeld van wat jij voor hen kunt betekenen. 

Nooit af

Content Creatie

Een website, blog of zelfs vlog is nooit af. Was het jaren terug zo dat je je maar beter kon focussen op één onderwerp, tegenwoordig is het juist van belang dat je grote diversiteit laat zien binnen eenzelfde semantische veld. Volg je mij nog? Waarschijnlijk niet. Dat begrijp ik goed. Want het vullen van jouw website met teksten en afbeeldingen die de vindbaarheid versterken en van bezoekers klanten maakt is pas succesvol wanneer je daar eerst een plan voor uitwerkt.

Heb jij maar geen succes met al de content die jij creëert? Laat ons je helpen

“Without Visitors to there can’t be conversions. Without conversions though you don’t get a salary. Focus. Analyze outcomes”.

—Avinash Kaushik

Stap voor stap verleiden

Jouw klanten, leads en doelgroep willen waardevolle inhoud van jouw bedrijf. Die inhoud moet de doelgroep bereiken op een manier die natuurlijk en organisch aanvoelt in plaats van storend te zijn. Content marketing helpt bedrijven dit te doen en het beschrijft het proces van aantrekken, betrekken en blij maken van uw doelmarkten. Ookwel AIDA-model genoemen: Antention – Interest – Desire – Action.

 

Laat je teksten door een tekstschrijver schrijven

Ondanks dat het accent steeds meer op andere vormen van content komt te liggen zal content in de vorm van tekst die moet bijdragen aan de conversie nooit verdwijnen. De uitdaging zit hem erin dat het voor veel ondernemers lastig is om zelf dat te schrijven wat hun klanten het meeste aanspreekt. Uitbesteden is dan ook vaak verstandiger dan zelf schrijven.

Commercieel schrijven is echt anders dan journalistiek schrijven

Met commerciële teksten hebben we een heel ander doel voor ogen dan met informatieve teksten. Niet voor niets dat dit om een andere schrijfstijl vraagt. Met andere stijlregels en niet te vergeten een nog grotere afstemming op de doelgroep.

Bloggen moet!

Meen je dat nou? Ja! Want bloggen is de manier om beter vindbaar te zijn in o.a. Google. Want Google is gek op blogs. Juist omdat ze zoveel relevante informatie bevatten en natuurlijkerwijs beter aansluiten bij de wensen van Google. Dat betekent niet dat je alle algoritmen van Google aan je laars kunt lappen. SEO is en blijft nog steeds de nummer 1 Marketing Strategie met de hoogste mate van succes.

Keyword stuffing is lang verleden tijd

Denk nu niet dat je met het overmatig gebruik van keywords jezelf een plezier doet en de vindbaarheid toeneemt. Dat is allang niet meer zo. Sterker nog, volgens recente richtlijnen is het plaatsen van semantisch aanverwante woorden belangrijker. Meer over SEO.

MAAR WAT IS CONTENT MARKETING EIGENLIJK?

Vandaag de dag zijn outbound marketingstrategieën niet meer zo effectief in het resoneren met en converteren van klanten als ze ooit waren. Als ondernemer wil je met content jouw publiek bereiken op een manier die natuurlijk aanvoelt (ook wel organisch of inbound genoemd).

Een veelgebruikte manier om dit te doen is door een verhaal te creëren voor rondom de inhoud – of door een verhaal te vertellen. Op die manier voelt de inhoud authentieker, aantrekkelijker en beter afgestemd op jouw publiek.

Waarom is Content Marketing belangrijk?

Contentmarketing is het proces van plannen, creëren, distribueren, delen en publiceren van content om uw doelgroep te bereiken. Het kan factoren als merkbekendheid, verkoop, bereik, interacties en loyaliteit stimuleren.

  • Leads en prospects informeren over de producten en diensten die u aanbiedt
  • Conversies stimuleren
  • Bouwen van relaties met jouw klanten en het zorgen voor een verhoogde loyaliteit
  • De doelgroep laten zien hoe jouw producten en diensten hun uitdagingen oplossen
  • Creëer een gemeenschapsgevoel rond jouw merk

Laten we nu eens kijken naar de verschillende soorten van content marketing.

Soorten Content Marketing

Er zijn vele soorten contentmarketing die je in jouw strategie kunt opnemen – hier zijn enkele van de meest voorkomende:

1. Social Media Content Marketing

Met meer dan 3,6 miljard wereldwijde gebruikers van sociale media, is het gemakkelijk te begrijpen waarom zo veel bedrijven investeren in Social Media Marketing. Er zijn een aantal platforms (bijv. Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn, Snapchat) om mee te werken en verschillende manieren waarop je content kunt delen op elk van hen (bijv. foto’s, live video’s, vooraf opgenomen video’s, verhalen).

2. Infografische Content Marketing

Infographics tonen content, informatie en gegevens in een gemakkelijk te begrijpen, grafisch formaat. Met een mix van eenvoudige bewoordingen, korte statements, en duidelijke afbeeldingen, zijn infographics een geweldige manier om jouw content effectief te communiceren. Ze werken goed wanneer je probeert een educatief en/of complex onderwerp te distilleren zodat jouw gehele doelgroep het begrijpt.

3. Blog Content Marketing

Blogs zijn een krachtig type inbound content en laten veel creativiteit toe als het gaat om hun doel en onderwerp. Met een blog kun je dingen doen zoals andere interne en externe inhoud en blogartikelen promoten via links, knoppen voor Social Media delen toevoegen en productinformatie opnemen.

4. Podcast Content Marketing

Uit een onderzoek van 2020 bleek dat 49% van de 12- tot 32-jarigen in de VS de afgelopen maand naar een podcast heeft geluisterd. Met een gemiddelde van zes luisteruren per week. Om deze reden zijn veel bedrijven en media begonnen met het maken en delen van hun eigen podcasts. GLOBAL LEXIS Customer Centric Marketing is om die reden de Miracle Marketing Podcast gestart.

Podcasts laten veel creativiteit toe, aangezien ze over een onderwerp naar keuze kunnen gaan. Bovendien heb je veel invloed op de andere elementen in de podcast, zoals de cadans van de afleveringen, wie er in de podcast zit, waar je de podcast adverteert en hoe lang de afleveringen zijn.

5. Video Content Marketing

Volgens onderzoek geeft 69% van de consumenten aan dat ze het liefst via video meer te weten komen over het product of de dienst van een merk. Bovendien kan videomarketing conversies stimuleren, de ROI verbeteren en  helpen relaties op te bouwen met de doelgroep. Je kunt ervoor kiezen jouw video-colntent te delen op Social Media Platforms, landingspagina’s of op de website van een co-marketeer.

6. Betaalde Advertentie Content Marketing

Betaalde advertenties kunnen helpen een breed publiek te bereiken en stellen je in staat jezelf te positioneren op alle plaatsen waar je gezien wilt worden – betaalde advertenties zijn vooral voordelig wanneer ze gekoppeld worden aan Inbound Marketing. Er zijn veel plaatsen waar je betaalde advertenties kunt plaatsen, zoals op Social Media, landingspagina’s, banners en gesponsorde inhoud.

Jouw Marketing goed geregeld voor een vaste prijs per maand

Referal Programma

Bedrijven die naar ons doorverwijzen kunnen punten verdienen waarmee ze diensten kunnen afnemen. Daarmee willen wij hen bedanken voor de verwijzing en zo ook zelf laten ervaren wat GLOBAL LEXIS Customer Centric Marketing kan betekenen. Wil je meer weten of direct punten verdienen door een verwijzing te doen? Klik dan op deze knop:

De klant centraal

De Customer Centric Marketing Methode

Fase 1. De zoektocht

Het begint ermee dat we onderzoeken wat we zouden moeten doen om het aankoop proces voor de klant te vereenvoudigen zodat de omzet stijgt.

Fase 2. Het grote verschil

Vervolgens trekken we het verschil recht tussen wat zij willen kopen en hoe zij het willen kopen en wat jij te koop aanbiedt.

Fase 3. De uitvoering

Breng het verkoopproces in kaart en zet alle neuzen dezelfde kant op zodat alle betrokken de Branding Strategie naleven en het verkoopproces effectiever wordt.

Klanten

Voorbeelden van klanten

kpn
logo1
maxi
Monuta

Laat deze kans niet onbenut

De Missing Link

Heb je een goedlopend bedrijf maar blijft groei al een tijdje uit. Dan is dit waarschijnlijk de Missing Link: Customer Centric Marketing. Omdat klanten prima weten waar jouw groeimogelijkheden liggen maar je hen niet eerder bij jouw Marketing Strategie hebt betrokken.