Klik hier voor een overzicht van alle Blogs van GLOBAL LEXIS Online Marketing

9 SEO Tips voor in 2017

SEO 2017 - 10 Beste TipsZoals de meeste mensen wel weten die zich in mindere of meerdere mate met SEO – Search Engine Optimalization– bezig houden, verandert Google regelmatig de regels van het spel. De Google Ranking Factors voor 2017 zijn dan ook anders dan de SEO 2016 factoren. Kennis van SEO 2017 is dan ook essentieel. Zo is het elk jaar opnieuw belangrijk om een SEO Test af te nemen. Je kunt dat natuurlijk zelf doen maar een SEO specialist ziet hele andere dingen dan jij. Bij GLOBAL LEXIS Online Marketing is zo’n test bovendien geheel kosteloos. Vraag er gerust naar.

Google Ranking & Search Results

In de grote lijn is SEO heel eenvoudig. Er zijn een aantal dingen waar een website aan moet voldoen wil Google in staat zijn hem te indexeren. Te beoordelen. Daarnaast zijn er nog eindeloos veel factoren waaraan hij zou moeten voldoen om beter vindbaar te zijn dan een ander. Afhankelijk van wat die concurrent heeft gedaan zul je dus meer of minder uit de kast moeten halen. Op basis van dit alles krijgt de website een waarde. De zogenaamde Google Ranking. De hoogte van deze Ranking bepaalt de positie in de Search Results. Het is onze ervaring dat veel websites niet of nauwelijks geoptimaliseerd zijn en wanneer daartoe al een poging is gedaan, zijn er nagenoeg altijd veel kansen om het beter te doen. Voor jou betekent dit dat er veel kansen zijn om het van de concurrent te winnen en dus hoger in de resultaten te verschijnen. Wanneer de website dan ook nog eens qua gebruiksvriendelijkheid goed is ingericht, in lijn met de verwachting die je de bezoeker in Google hebt meegegeven, kan dat niet anders dan dat dit een hogere conversie, meer reacties en vaak ook meer klanten tot gevolg heeft.

SEO 2017: Het nieuws op een rij

2017 wordt een interessant jaar voor SEO. Een aantal van de belangrijke wijzigen komt voort uit een veranderend gedrag van de gebruiker online. In de beginjaren waren de veranderingen en verbeteringen die Google doorvoerde vooral een kwestie van slimmer met de data omgaan. Nu is het grotendeels de verandering van buitenaf die een steeds belangrijkere waarde krijgt bij de beoordeling. Of terwijl, de relatie tussen wat de gebruiker buiten Google doet heeft steeds meer invloed op wat hij in Google teweeg brengt.

1. Voice Search zal flink groeien

Voice Search is het zoeken op onderwerp door het inspreken van de zoekvraag. De ingesproken klanken worden hierbij omgezet in betekenisvolle keywords die door Google worden herkent. Met name onder de jongere gebruiker van Google wordt dit steeds populairder. Bij tieners kan het zelfs oplopen tot zo’n 50% van de gebruikers. Dat is veel en die groei neemt naar verwachting nog verder toe in 2017. Het is dus interessant om er voor te zorgen dat jouw website klaar is om gevonden te worden bij Voice Search. In 2017 is dat eigenlijk onmisbaar.

2. Het zoeken naar afbeeldingen neemt toe

Dit is niet helemaal nieuw meer maar het zoeken op afbeeldingen neemt nog steeds toe. Steeds meer mensen zoeken bewust op een afbeelding of foto. Eén van de meest gebruikte mogelijkheden in Google. Daarnaast is het zo dat afbeeldingen sowieso meer aandacht krijgen dan teksten. Social Media platformen als Pinterest en Instagram zijn daar dan ook handig op in gesprongen. Voor SEO Marketing betekent dit dat je jouw afbeeldingen dus zult moeten optimaliseren. Google kan immers geen plaatjes indexeren tenzij jij beschrijft wat er op de afbeelding te zien is. Ook hier geldt dat veel websites van bedrijven – dus ook die van jouw concurrenten – dit nog niet gedaan hebben en je nog veel kansen hebt hier succesvol mee te zijn. Want vergeet niet, de zoekresultaten (SERP) voor websites, teksten en afbeeldingen verschillen enorm.

3. Google AMP wordt steeds belangrijker

Met Google’s Accelerated Mobile Pages ook wel Google AMP wil Google de zoekervaring van gebruikers van een mobiel apparaat verbeteren. Van mensen die in Google zoeken op een smartphone of tablet. Het zou zelfs beter moeten zijn dan Facebook’s Instant Articles and Apple’s Apple News. Google AMP zou er voor moeten zorgen dat het zoeken op een mobile device sneller wordt en betere resultaten geeft. Geschikt voor het apparaat. Of terwijl, wanneer een website hiervoor niet is ingericht blijft de vindbaarheid op mobiele apparaten achter ten opzichte van de concurrent die dit wel goed voor elkaar heeft. Vraag er dus naar bij jouw webbouwer.

4. Lokale Vindbaarheid is (weer) van belang

De relatie tussen Google en Lokale Vindbaarheid heeft de laatste tijd behoorlijk onder druk gestaan. Google heeft flink geëxperimenteerd met de rol ervan in de zoekresultaten. Misschien is het je ontgaan maar wanneer je goed had opgelet zou je gezien hebben dat het afhankelijk was van het onderwerp waarop je zocht of je al dan niet eerst de lokale resultaten te zien kreeg. Gelukkig is Google hard aan het werk om dit uit te breiden naar de overige onderwerpen zodat je ongeacht het onderwerp eerst de lokale resultaten uit de regio waar je je op dat moment bevindt te zien krijgt. Of terwijl, wanneer je in Nijmegen bent en je zoekt een kapper krijg je allereerst kappers te zien in Nijmegen. Wel zo handig wanneer je in een vreemde stad iets zoekt en je wilt vervolgens dat Google Maps je de weg wijst.

5. Maak gebruik van Schema.org

Schema.org wordt gesponsord door onder andere Google, Microsoft en Yahoo. Het heeft als missie het vervaardigen, onderhouden en promoten van gestructureerde data op internet, op webpagina’s, in e-mails etc. Het gebruik ervan zorgt tevens voor een betere vindbaarheid in Google en Yahoo. Ben je druk met het optimaliseren van jouw website dan is het dus zaak dat je dit op orde hebt. Bovendien is het zo dat veel bedrijven het nog niet op orde hebben en je hiermee dus relatief gemakkelijk een voorsprong kunt behalen. Al is het slechts één van de criteria op basis waarvan Google de Ranking bepaalt. Heb je geen idee waar dit overgaat? Vraag er gerust naar. Wij van GLOBAL LEXIS Online Marketing helpen je graag.

6. Nooit meer Onderbrekende Advertenties

Op 10 januari 2017 kwam Google met een nieuwe penalty. Een soort straf waardoor de kans op vindbaarheid in Google daalt. De Onderbrekende Advertenties, de Intrusive Interstitial Ads. Advertenties die problematisch kunnen zijn op mobiele apparaten omdat de schermverhouding anders is. Pagina’s waarbij de toegankelijkheid op een mobile device niet zo goed is als op een desktop zullen van Google een lagere Ranking krijgen. Veelal zijn het advertenties geplaatst voor of bovenop de werkelijke content van een pagina zodat je eerst de advertentie weg moet klikken voordat je de opgevraagde pagina kunt bekijken. Dat kan op verschillende manieren maar al deze manieren doen de Ranking, de waarde in Google, dalen.

7. De Kunstmatige Intelligentie van Google wordt steeds beter

De Artificial Intelligence, ook wel de Kunstmatige Intelligentie, van Google bepaalt welke website of pagina het meest relevant is bij een bepaalde zoekvraag. Google is steeds beter in staat om te beoordelen welke sites op welke positie in de SERP, de Search Engine Results Page, zouden moeten verschijnen. Hiermee wil Google de zoekvraag van de gebruiker nog beter beantwoorden zodat dat waar Google mee komt nog dichter ligt bij de verwachting van de gebruiker, met als doel het tevreden gevoel van de gebruiker waardoor deze Google zal blijven gebruiken en Google dus interessant blijft voor adverteerders.

8. De gebruiksvriendelijkheid heeft een grotere prioriteit

De gebruiksvriendelijkheid, ookwel Usability van een website of pagina wordt steeds bepalender voor het zoekresultaat. Juist bij mobiele vindbaarheid maar ook steeds vaker bij desktop vindbaarheid word de Ranking aan de hand hiervan bepaald. Denk hierbij onder andere aan

  • De snelheid waarmee een website laadt
  • Het gebruik van witruimte waardoor de pagina beter scanbaar wordt
  • De kwaliteit van de Call to Action – het aansporen tot een vervolgactie
  • Het hebben van een goede Responsive Website
  • Gemakkelijke navigatie – met name voor mobiele gebruikers erg belangrijk
  • En nog heel veel meer…

9. Agile Marketing krijgt de voorkeur

Wat is dat nu weer zul je denken. Agile Marketing is eigenlijk wat SEO, de organische vindbaarheid, beoogt te zijn. Het is de natuurlijkerwijs ontstane SEO Marketing. Marketing die niet gemanipuleerd of geautomatiseerd is maar die ontstaat door het gedrag uit de branche en diens klanten. A ha… zul je als doorgewinterde SEO Specialist zeggen, dan moet je dus nog harder je best doen om te zorgen dat het natuurlijk lijkt. Ook als dat het niet is. Nee, misschien wordt het eindelijk tijd om daadwerkelijk aan te sturen op het natuurlijk ontstaan ervan. Hoe je dat doet vertel ik je graag in een consult omdat hier geen standaard antwoord op te geven is.

Tot slot… SEO Guru of iemand met veel SEO Ervaring

Stel nu, het is je behoorlijk gaan duizelen tijdens het lezen van bovenstaande SEO Tips voor 2017. Je dacht dat je zo’n beetje alles wel wist over SEO en hebt in het verleden ook best wat wat succes behaald. Toch heb je gemerkt dat het je niet meer zo gemakkelijk af gaat, dat zelf optimaliseren. Het invullen van de juiste op Keywords-onderzoek gebaseerde SEO Metatags invullen brengt je niet meer het succes waarop je had gehoopt. Wat doe je dan? Vraag ons gerust om een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we je graag uitleggen waar het nu mis gaat. Wat je zou kunnen doen om de vindbaarheid te verhogen.

Wij informeren je graag over SEO anno 2017. Neem contact met ons op of bel 06 29563450

DELEN WORDT GEWAARDEERD