Alles wat je moet weten over Instagram Reels

Een van de nieuwste toevoegingen aan Instagram is Reels. Reels is Instagram’s antwoord op het populaire korte-vorm video platform, TikTok. De nieuwe functie stelt gebruikers in staat om video’s van 3 tot 30 seconden op te nemen, te bewerken en te delen in de 9:16 staande modus. Deze video’s worden toegevoegd aan een gemakkelijk te ontdekken feed binnen het platform. Hoewel sommige Reels functies vergelijkbaar zijn met Instagram Stories, zoals filters en de mogelijkheid om audiotracks toe te voegen, zijn er enkele belangrijke verschillen. Laten we eens een kijkje nemen naar deze Reels-only functies.

Verschillen tussen Instagram Reels en Stories

Meer bewerkingstools

Er zijn meer bewerkingstools binnen Reels, waaronder opties voor augmented reality-effecten, de mogelijkheid om
verschillende clips uit te lijnen voor een vloeiende overgang, en de mogelijkheid om video’s te versnellen of te vertragen.

Filmen in de app of uploaden

Binnen Reels kun je direct in de app filmen of eerder opgenomen video’s uploaden vanuit jouw camerarol.

Audio-vermelding

Wanneer je originele audio uploadt, krijg je credits, maar andere gebruikers kunnen die ook in hun eigen Reels opnemen.

Take aan elkaar plakken

Het lukt niet altijd om in één keer iets op te nemen. Met Reels kun je ervoor kiezen om één take te delen, of
meerdere opnamen aan elkaar te plakken.

Het kan vervolgens worden gedeeld naar Feed, Explore en Stories

Reels heeft duidelijk verschillende mogelijkheden om te delen. Rollen kunnen worden worden gedeeld in de Feed, Explore en Stories. Dit betekent dat mensen die jou niet volgen jouw Reels toch kunnen zien.
Reels zien. Reels die je maakt, worden ook weergegeven in een specifieke sectie van je profiel.

Alleen mobiel

In tegenstelling tot Posts en Stories kun je Reels niet bekijken of uploaden op je desktop – ze zijn alleen voor mobiel geschikt.

Nieuwe leads bereiken met Instagram Reels

Op dit moment lijkt het Reels-algoritme te werken zoals TikTok, in die zin dat het kijkt naar jouw locatie, de
accounts die jij volgt en andere content waar je interactie mee hebt gehad. En, hoewel adverteren nog niet beschikbaar is in Reels, omdat ze verschijnen in Explore, is het een mooie manier voor bedrijven om nieuw publiek te bereiken.

Retargeting op basis van eerdere bezoekers

Je kunt Reels ook gebruiken om aangepaste doelgroepen voor videoweergaven te maken
voor retargeting, op basis van gebruikers die uw Reels hebben bekeken. Het maakt een enorm verschil wanneer je al
Facebook en Instagram Ads gebruikt in jouw marketingstrategie. Bovendien, waneer je veel views hebt op jouw
Reels, overweeg dan om ze te gebruiken voor retargeting van jouw reguliere Facebook en Instagram Ads.

Het is gemakkelijk te zien hoe Reels aantrekkelijk kunnen zijn voor iedereen die Instagram gebruikt, maar je vraagt je misschien af hoe ze kunnen worden gebruikt voor zakelijke doelstellingen. Mode en verzorging zijn perfect voor Reels. In deze Reel kun je zien hoe de visuele aard van mode heel goed past bij het Instagram-platform.

 

Instagram Reels - GLOBAL LEXIS Online Marketing

Vooral B2C maar ook B2B

Reels passen perfect in de reisindustrie. In feite zijn Reels geweldig voor alle soorten B2C bedrijven – onroerend goed onroerend goed, restaurants, kleding, en zo veel meer. Maar wat als uw bedrijf niet consumentgericht is? Reels kunnen nog steeds geschikt zijn, afhankelijk van hoe goed je je publiek hebt gecultiveerd.

Video’s van TikTok hergebruiken in Reels

Wanneer je als merk TikTok hebt gebruikt, vraag je je misschien af of je die video’s kunt hergebruiken op Reels. Het
antwoord is JA! Omdat je eerder opgenomen content kunt uploaden naar Reels, is het een geweldige manier om
jouw video’s op een nieuw platform te hergebruiken.

Hoe maak je een Reel?

Om een Reel te maken, open je de Stories-camera en selecteer je “Reels”.
Zodra je je video hebt gefilmd of geüpload, is het tijd om hem te stylen. De bewerkingstools bevinden zich aan de linkerkant van het scherm. Met de bewerkingstools kun je lip-sync muziek of een soundtrack kiezen voor je reel. Je kunt ook de snelheid van de video aanpassen. De filters voor Reels zijn vergelijkbaar met Instagram Stories. Je kunt daarnaast ook een timer instellen om zodat jij je voor de camera kunt opstellen voordat de video begint.

Denk eraan, je hebt maar 30 seconden voor jouw Reel. De voortgangsbalk laat je zien hoeveel opnametijd je nog hebt. Wanneer je klaar bent met opnemen, kun je stickers, tekeningen en tekst toevoegen. En wanneer je daarmee klaar bent, tik je op de pijl onderaan om publiceren. Dat brengt je naar het postscherm, waar je een omslagfoto kunt kiezen, een onderschrift kunt schrijven, hashtags kunt toevoegen en jouw video kunt publiceren op Reels.

Verspreiden maar

Reels verschijnt op de Explore-pagina en op een tabblad op je profielpagina. De mogelijkheden van Reels zijn eindeloos. Je kunt ze op jouw feed plaatsen zodat ze op jouw hoofdraster verschijnen, ze als direct
bericht sturen, of ze zelfs in jouw verhalen plaatsen. Reels verzonden in DM’s of geplaatst op je Verhaal zullen na 24 uur weer verdwijnen.

Zoeken naar Instagram Reels van anderen

Om toegang te krijgen tot Reels, ga je naar Zoeken en zie je een uitgelichte Reel. Tik op de featured Reel om eenvoudig door de clips te scrollen en te bladeren. Van daaruit kun je gebruikers volgen en Reels direct liken, delen en becommentariëren. Je kunt Reels over specifieke onderwerpen vinden door te zoeken op hashtags.

Reels zijn een blijvertje

Alles wijst erop dat Reels een blijvertje is – en het gebruik ervan voorlopig blijft toenemen groeien. Experimenteren en er vertrouwd raken met dit nieuwe facet van Instagram kan jou zeker helpen meer potentiële klanten te bereiken
en jouw bedrijf onder de aandacht te brengen. Veel plezier met het experimenteren met Reel

Boek een strategiesessie

Chantal Bakker heeft 27 jaar ervaring in Klassieke Marketing en in Online Marketing. Haar passie ligt bij het uitzetten van een effectieve strategie waardoor bedrijven in een sneltreinvaart succesvoller worden in wat ze doen. Juist ten tijde van verstoring zoals tijdens de coronacrisis. Zij studeerde Klassieke Marketing aan Cambridge University in Engeland en Disruptive Strategy aan Harvard Business School.

Waarschijnlijk vind jij dit ook interessant

Omdat jij deze pagina gelezen hebt denken wij dat jij dit ook interessant vindt:

Zoek je een Incompany Training?

GLOBAL LEXIS fasciliteert ook geregeld incompany trainingen, ook wel inhouse trainingen of bedrijfstrainingen, voor bedrijven en organisaties die meerdere medewerkers tegelijk willen laten deelnemen of heel specifieke wensen hebben en de training daarop af willen stemmen. Heb jij meerdere collega’s in jouw organisatie met dezelfde leerdoelen? Wij stellen graag unieke maatwerkprogramma’s voor jullie samen op basis van specifieke leerwensen en –doelen.

  • Vertel ons jouw leerwensen en leerdoelen
  • Bespreek de voorwaarden die je wenst
  • Incompany elders op lokatie kan ook
  • Combinaties met andere trainingen mogelijk
  • Breng kennis en competenties naar een hoger niveau