De tijd van keywords toevoegen is nu echt voorbij

Het is toch eigenlijk best vreemd dat er nog steeds mensen zijn die denken dat ze beter vindbaar worden wanneer ze in de metatags (een HTML-code aan de achterkant van de website die niet zichtbaar is aan de voorkant) allerlei keywords toevoegen. Die tijd is toch al weer even verleden tijd. Maar niet getreurd. Ik ga je kort maar krachtig vertellen wat je wel moet doen.

Er zijn vier dingen die je echt moet doen voor SEO

De vier belangrijkste onderdelen die bepalen op welke positie jouw website in Google verschijnt zijn:

  1. Een goede techniek zodat Google de site snel en gemakkelijk kan indexeren
  2. Een juiste structuur zodat de (semantische) relaties tussen onderdelen direct duidelijk zijn
  3. Content aangeboden op een manier zodat Google snapt waar het over gaat
  4. Het door linkbuilden laten zien welke relaties je online hebt

1. SEO en de techniek achter de vindbaarheid van een website

Om een website te laten draaien heb je niet alleen techniek nodig zodat alles werkt zoals jij en jouw bezoekers verwachten. De website moet ook technisch geschikt zijn voor indexatie (het doornemen en er een waarde aangeven) door Google. Denk hierbij aan het juiste gebruik van de verschillende programmeertalen, de snelheid van de website, het correct gebruiken van headers, links, buttons en meer. Kleine dingen die bij elkaar opgeteld een groot verschil maken en dus niet mogen worden vergeten.

2. Een logische structuur helpt Google de inhoud begrijpen

Google kan geen websites bekijken en lezen zoals wij mensen dat kunnen. We moeten Google helpen begrijpen waar het over gaat, wat we aanbieden en wie we zijn. Maar vooral ook waarin we verschillen van concurrenten die op dezelfde termen vindbaar willen zijn. Dat doen we door het aanbrengen van relaties tussen de verschillende onderdelen van de website. Zo weet Google niet of golf over de balsport of de auto gaat totdat zij er het woord bal aan gekoppeld ziet. Dit doen we onder andere door de menustructuur aan te passen, interne links aan te brengen en dit in de navigatie te versterken. Dat maakt de boodschap zowel voor de bezoeker als voor Google vele malen duidelijker.