Let op! Dit is een immens populaire blog uit 2015

Het aantal Marketing Tools dat binnen de Marketing Strategie kan worden toegepast neemt haast met de dag toe. Dat betekent dat een blog uit 2015 niet meer actueel genoemd kan worden. Omdat hij nog steeds veel gelezen wordt laten wij hem toch staan maar verwijzen wij tevens naar de volgende meer recente blogs:

Marketing – De Crisis voorbij in 2020

Hoe geef je jouw sales een boost?

Wat is de beste Marketing Strategie?

Welke Online Marketing Strategie gebruik jij al?

Nu het aantal mogelijkheden op internet om jouw bedrijf, diensten of producten onder de aandacht te brengen enorm is toegenomen is het moeilijk overzicht houden. Wij zetten de meest effectieve marketing strategieën op een rij.

1. Zoekmachine Optimalisatie (SEO) – De nummer één

Vindbaar zijn in Google is nog steeds één van de belangrijkste marketing strategieën. Niet in de laatste plaats omdat potentiële klanten daar als eerste op zoek gaan. Maar ook omdat klanten verwachten dat jij daar als bedrijf aanwezig bent. SEO is daarentegen door het toenemende aantal websites per branche steeds ingewikkelder. Het inschakelen van een SEO specialist is dan ook geen overbodige luxe.

2. Lokale vindbaarheid (SEO) – Een schot voor open doel

Voor veel bedrijven geldt dat hun diensten en producten voornamelijk een lokale afzetmarkt hebben. Hun klanten wonen en werken in de directe omgeving van het bedrijf. Of zij hebben diverse locaties verspreid per regio. In dat geval is het nagenoeg altijd rendabel om te investeren in lokale vindbaarheid. De zogenaamde ‘local search’. Wanneer iemand dat zoekt op jouw dienst of product kom jij goed in Google naar boven.

3. Nieuws in Online Persbericht (SEO) – Snel hoog in Google

Wie daadwerkelijk nieuws te melden heeft doet er goed aan om een Online Persbericht te plaatsen bij de betere online persbureaus. Wanneer je geluk hebt wordt jouw nieuws en dus jouw bedrijf eruit gehaald om over te publiceren in de media. Maar dat niet alleen, het is één van de meest effectieve en snelste methoden om vindbaar te zijn in Google. Mits het persbericht is geoptimaliseerd volgens de richtlijnen van Google.

4. Bloggen loont (SEO) – De voordelen zijn legio

Het maakt niet uit in welke branche je werkzaam bent, bloggen loont altijd! Het opzetten van een blog is bovendien heel eenvoudig. Het helpt de klant begrijpen wat je voor hem kunt betekenen. Draagt bij aan de branding. En wanneer je de blogs optimaliseert volgens de richtlijnen van Google is het een enorme bron waarmee je de vindbaarheid van je bedrijf op een grote hoeveelheid onderwerpen snel vergoot. Wie wil dat nu niet?

5. Social Media Marketing Strategie – De nummer twee

De inzet op Social Media Marketing door bedrijven heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. En niet voor niets. Social Media is buitengewoon effectief met name omdat je daarmee als bedrijf investeert direct daar waar jouw potentiele klant zich bevindt. Targeted Marketing, het direct richten op de juiste doelgroep, is één van de oudste strategieën. Nu in een nieuw jasje. Bovendien draagt Social Media bij aan de vindbaarheid in Google en wordt het zelf ook steeds meer gebruikt als zoekmachine.

6. Reageren op blogs – Direct contact met de geïnteresseerde lezer

Het reageren op Blogs van een ander is een zeer effectieve marketing strategie. Je vergroot daarmee jouw eigen geloofwaardigheid als expert. Komt direct met jouw doelgroep in contact. Draagt bij aan je eigen vindbaarheid. En wanneer je het goed doet vergroot je zo ook het verkeer naar jouw eigen website.

7. Deelnemen aan Online Forum / Group

Hoewel de vorm verschilt werkt het met forums haast net zo als met blogs. Door deel te nemen creëer je kansen om met jouw doelgroep in contact te treden. Je vergroot jouw eigen vindbaarheid en draagt direct bij aan jouw eigen branding. Let alleen wel op. Het ene form is het andere niet. Het meest interessante zijn forums welke zijn geoptimaliseerd voor betere vindbaarheid in Google (SEO). De meeste bekende is wellicht LinkedIn. Hier wemelt het van de zakelijke groepen.

8. Schrijf recensies, wordt gast redacteur

Juist door het schrijven van recensies of redactionele artikelen plaats je jezelf als expert in de markt. Zeker wanneer je kunt meeliften op het succes van de site waarop jouw stukken worden geplaatst. Vind je het lastig om een goed stuk te schrijven? Laat je dan goed informeren door een professioneel tekstschrijver. Zij kan jou snel wat handvatten geven die een wereld van verschil maken.

 9. Publiceer case studies – Vraag bestaande klanten om hulp

Wanneer je een opdracht succesvol hebt afgerond is het een idee om na goedkeuring van de klant te vragen of je zijn project als case studie mag gebruiken. Hierin verwerk je vervolgens veel feiten en cijfers waardoor de lezer onmiddellijk overtuigd raakt van jouw kwaliteiten. Deze klassieke marketing strategie werkt ook vandaag de dag nog steeds erg goed.

10. Schrijf een handleiding voor beginners

Jij bent de expert. Dus jij weet als geen ander hoe je de dingen aanpakt. Maak hier gebruik van door het schrijven van een handleiding voor beginners. Of noem het doe-het-zelvers. Dat deel van jouw doelgroep dat het graag zelf wil doen. Vroeger of later lopen ze toch vast en hebben opnieuw jouw hulp nodig.

11. Spreken voor jouw doelgroep – Hoe simpel kan het zijn?

Wil je jouw geloofwaardigheid als expert nog verder vergroten, begin dan met het geven van lezingen en biedt jezelf aan als spreker op evenementen. Het is dé manier om het persoonlijk contact met jouw doelgroep te vergroten. Zorg dat je aantrekkelijk bent om naar te luisteren. Laat merken dat je aanspreekbaar bent en maak je publiek gek van verlangen naar meer kennis.

12. Start een affiliate programma – Laat h het werk doen

Zet een affiliate programma op en maak van je grootste fan je beste referentie. Doordat zij zorgen voor meer leads ben je relatief weinig tijd kwijt aan het werven van klanten. Het enige wat je moet doen is een vergoeding overeenkomen voor elke lead of klant die zij aanbrengen. Hoe eenvoudig kan het zijn?

13. Beantwoord vragen op vraag- en antwoordsites

Er zijn legio website waar mensen vragen kunnen stellen. Ook over jouw product of dienst. Dit is een prima gelegenheid voor jou om jezelf naar oven te schuiven als de expert. De oplossing voor het probleem. Wanneer degene die je helpt in een later stadium een gerelateerde vraag heeft zal hij opnieuw aan jou denken.

14. Neem video’s en webinars op – Laagdrempelig maar effectief

Video’s en webinars zijn een erg laagdrempelige manier om deel te nemen aan een workshop of lezing van jou. Kijkers kunnen lekker thuis vanuit hun luie stoel deelnemen. Het blijkt in de praktijk dat de bereidheid enorm groot is. Maar dat niet alleen, de mogelijkheid tot de aanschaf van aanvullende diensten of producten is buitengewoon groot.

15. Vraag bestaande klanten naar een referentie

Bestaande klanten zijn je beste ambassadeurs. Vraag hen daarom naar een referentie. Wanneer je merkt dat zij dit lastig vinden kun je hen zelf op weg helpen door hen in te fluisteren wat ze zouden kunnen schrijven.

16. Zet jouw video’s in YouTube en zorg voor nog meer vindbaarheid

Heb je een video, webinar of Periscope film opgenomen? Plaats deze dan ook in YouTube. YouTube is eigendom van Google. Video’s in YouTube zijn dan ook erg goed vindbaar in Google. Maar dat niet alleen, YouTube is naast Google één van de grotere zoekmachines. Bovendien draagt een geoptimaliseerde (SEO) bij aan een betere vindbaarheid van jouw website in Google. Win/Win dus!

 17. Vraag om een betaling met Social Media

Deze geniale strategie zorgt er voor dat jouw bestaande volgers jou betalen door naar jou te linken op Social Media. Je levert dus een dienst (meestal niet voor producten geschikt) en in ruil daarvoor krijg je toegang tot alle relaties van degene aan wie je de dienst levert doordat deze zijn vrienden en bekenden over jou informeert. Dat kan door hen te vragen om hier handmatig actie op uit te zetten maar er zijn ook diverse programma’s / app’s in omloop die deze stap van het proces geautomatiseerd laten verlopen.

18. Veel vraag, weinig aanbod – Betaalde advertenties in Social Media

Social Media platformen zijn op dit moment dè plek om betaalde advertenties in te plaatsen. Ze zijn buitengewoon goedkoop en opvallend effectief. Ze zijn zo goedkoop omdat het aantal adverteerders nog klein is in vergelijking met bijvoorbeeld Adwords. De succesfactor wordt onder andere bepaald door het feit dat jouw doelgroep zich daar bevindt. De gemiddelde tijd die mensen op Social Media doorbrengen neemt nog steeds zienderogen toe.

19. Slideshow of PowerPoint Presentatie Online

Heb je een lezing gegeven waarvoor je een mooie Slideshow of PowerPoint presentatie hebt gebruikt? Zet deze dan ook online. Vergeet niet om hier ook de belangrijkste keywords aan toe te voegen en het te optimisalieren voor Google. Zo krijg je niet alleen meer leads doordat je beter vindbaar bent maar je krijgt ook veel kwalitatieve links naar jouw site. De belangrijkste reden om ze online te plaatsen. Want goede links zijn weer belangrijk voor…. Jawel, SEO! De organische vindbaarheid.

20. Podcasts hebben de toekomst – Binnenkort standaard in elke auto

Podcast hebben de toekomst. Hoewel ze in Nederland maar langzaam in opkomst zijn, worden ze in landen als America al wat langer met veel succes gebruikt als marketing middel. Voor wie het niet weet, Podcatst zijn een soort van radio-uitzendingen online. De luisteraar kan zich hierop abonneren en ze beluisteren op de momenten dat het hem uitkomt. Ze gaan bijna altijd over een specifiek thema waardoor ook deze weer beter vindbaar zijn mits goed geoptimaliseerd en de luisteraar een heel specifieke doelgroep is die ook veel dieper in de ‘salesfunnel’ zit. Maar vergeet niet, FREE is leidend. Of terwijl, probeer niet te veel te verkopen maar geef vooral veel cadeau voordat je wat te koop aanbiedt.

Meer Online Marketing Strategieën ontvangen?

Deze lijst met strategieën is zeker niet compleet. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het grote geheim zit hem in het uitwerken van een goed marketing plan. Met hierbij vooral veel aandacht voor het sturen van stromen verkeer.

Het geheim van het uitzetten van een Sales Funnel

Online Marketing is een grote wirwar van strategieën die met beleid kunnen worden ingezet. Het geheim zit hem in het uitzetten van een effectieve Sales Funnel zodat de doelgroep beetje bij beetje dichter bij het conversie-punt aankomt. Het punt waarop hij daadwerkelijk betalende klant wordt. Het willekeurig opzetten van marketing acties werkt maar beperkt. Terwijl het uitzetten van Sales Funnels keer op keer succesvol blijkt te zijn.

 

Eens doorpraten over een Effectieve Strategie?

Wij kunnen ons voorstellen dat een opsomming van 20 Effentieve Marketing Strategiën je nog niet geholpen heeft bij het bepalen wat voor jou in jouw situatie het meest effectief is. Voor jouw bedrijf of de organisatie of instelling waarvoor jij werkt. Wij nodigen je dan ook van harte uit om contact op te nemen en het gesprek hierover aan te gaan. Bel 06 29563450 of neem contact op via het contactformulier. Een e-mail sturen kan ook naar: info@global-lexis.com 

 

Jouw Marketing goed geregeld voor een vaste prijs per maand

Referal Programma

Bedrijven die naar ons doorverwijzen kunnen punten verdienen waarmee ze diensten kunnen afnemen. Daarmee willen wij hen bedanken voor de verwijzing en zo ook zelf laten ervaren wat GLOBAL LEXIS Customer Centric Marketing kan betekenen. Wil je meer weten of direct punten verdienen door een verwijzing te doen? Klik dan op deze knop: