• De voordelen van Social Media Marketing

 • Social Media, de ultieme Marketing Mix

  Social Media is niet meer weg te denken uit de Marketing Mix. Ter ondersteuning van de corporate website maar ook als op zichzelf staand Marketing middel. Social Media kent een enorm bereik. Gebruikers staan open voor communicatie. Zowel om te ontvangen als te verzenden. En ook zakelijk is het gebruik van Social Media inmiddels in Nederland doorgedrongen. Je komt er dus eigenlijk niet meer onderuit.

  De belangrijkste voordelen

  • Een grote groep volgers met interesse in jouw aanbod
  • Toename van het aantal bezoekers dat via Social Media op de website komt
  • Verbeterde vindbaarheid in zoekmachines als Google
  • Directe relaties met echte mensen

  Meer leads naar de zakelijke website

  Zet je het gebruik van Social Media goed in dat is het de perfecte lead generator. Het doorklikken naar de website is heel laagdrempelig. Afhankelijk van het platform dat je gebruikt zijn mensen meer of minder bereid om ook tot koop over te gaan. Hier kun je dus handig op in spelen wanneer je je doelgroep goed kent.

  Beter vindbaar in Google (SEO)

  Een aantal van de belangrijkste Social Media Platformen is eigendom van Google of werkt daar nauw mee samen. Google maakt gebruik van de informatie in Social Media om te bepalen welke waarde jouw website heeft voor SEO, de organische vindbaarheid in Google. Maar dat niet alleen, jouw activiteiten in Social Media zijn vaak direct zichtbaar in Google. En omdat deze platformen een enorme waarde hebben staat jouw bijdrage automatisch ook erg hoog.

  Goed vindbaar in Social Media 

  Behalve het verhogen van de vindbaarheid in Google is er nog een reden waarom je Social Media niet mag onderschatten. Social Media worden meer en meer gebruikt als directe zoekmachine. Gebruikers slaan de stap om eerst te zoeken in Google steeds vaker over en zoeken direct in het betreffende Social Media Platform. Het optimaliseren (zorgen dat je nog beter gevonden wordt dan de concurrent) in Social Media wordt dus steeds belangrijker.

  Beter vindbaar in Social Media? Wij leren het je graag!