5 favoriete boeken van 2014

2015 is al weer even begonnen. Toch kijk ik nog graag even terug. Niet op het jaar op zich maar op de boeken die mij in 2014 het meest hebben geïnspireerd. Vaak om heel verschillende redenen.

1 – 6 Months to 6 Figures – van Peter Voogd

Peter Voogd

Peter Voogd

Ik kwam met Peter Voogd in aanraking via de interviews van Jamie Tardy. Een vlotte jonge vrouw die miljonairs interviewde op zoek naar het antwoord op de vraag, wat doen zij anders dan wij gewone mensen en wat kunnen wij daar van leren. Ze heeft meer dan honderd mensen geïnterviewd. Peter Voogd springt er voor mij het meeste uit. Hij is erg inspirerend, to-the-point en weet het zo te brengen dat je er meteen de waarde van inziet. Hij heeft grondig onderzoek gedaan naar de succesfactoren van succesvolle mensen en deelt dat graag met je. Ook als je niet houdt van ‘getting rich fast’ boeken maar wel succesvol wilt zijn als ondernemer, raad ik je dit boek van harte aan.

2 – Awaken the Giant Within – van Anthony Robbins

Anthony Robbins‘s boek Awaken the Giant Within is natuurlijk een klassieker binnen de NLP. Hij laat je anders naar jezelf en je eigen gedachten kijken en geeft er effectieve alternatieven voor in de plaats. Hij leert je stapje voor stapje wat je in de verschillende gebieden in je leven kunt doen om succesvoller te zijn door het veranderen van jouw overtuigingen en houdingen. Anthony Robbins is een grote naam binnen de NLP. En ook al had ik niet zo veel met NLP op zich, hij heeft mij met zijn boek op een aantal punten wel de ogen geopend. Bijvoorbeeld dat alle kleine en grote beslissingen die we maken bij elkaar op geteld maken wie we vandaag zijn. Wanneer we dus willen veranderen is het zaak dat we ons bewust worden van deze beslissingen.

3- The Mirracle Morning – van Hal Elrod

The Miracle Morning is een boek waarin één specifieke gewoonte centraal staat. Het ochtendritueel. Hoe beginnen we onze dag? Hal Elrod promoot het vroeg opstaan. Hij laat je zien en ervaren dat je een enorme hoeveelheid energie vrij maakt door vroeger en anders op te staan. Dat je hier de rest van de dag enorm veel profijt van hebt en dat het ook doorwerkt op alle andere onderdelen van je werk. Ik moet eerlijk zeggen, toen ik hoorde van de waarde van vroeg opstaan ben ik het meteen gaan toepassen en JA het werkt echt. Ik ben heel veel effectiever sinds ik dit doe. Het boek gaat overigens veel dieper in op deze ene verandering. Hal Elrod is duidelijk iemand met veel kennis en ervaring waar je als lezer je voordeel mee doet.

4 – 30 Minutes to a WordPress Website – van Eric Allyn

De titel verraadt zichzelf al. Het boek gaat over het jezelf snel eigen maken van WordPress. Nu werk ik al 10 jaar met WordPress. Het is voor mij dus geen onbekend CMS. Maar wat ik nooit eerder zelf had gedaan was het opzetten van een WordPress website. Ik heb altijd in de luxe verkeerd dat ik heb samengewerkt met technische jongens die dat beter en sneller konden aan wie ik mijn opdrachten heb uitbesteed. Ik vond het wel eens tijd dat ik mij zelf meer in die basisvaardigheid zou verdiepen. Zelf ben ik voordal gespecialiseerd in de toepassing ervan voor SEO en Usability en uiteraard het schrijven van (SEO) teksten. Dit boekje heeft mij in no-time ‘bijgepraat’. Leuk voor de beginner maar dus ook zeker voor de ervaren gebruiker. Dankzij de vele nuttige tips.

5- Ki, het verhaal – van Hans Peter Roel

Een haast klassieke ‘buildungsroman’ in de Boeddhistische traditie. Hans Peter Roel vertelt hoe hij als succesvolle beurshandelaar in elkaar stort. Vervreemd van zijn vrouw en omgeving wordt hij door een Boeddhist uitgenodigd om mee te gaan naar een klooster eindeloos ver van de bewoonde wereld. Daar krijgt hij de principes van het Boeddhisme aangereikt. Je bent als lezer getuige van zijn vele strubbelingen om deze eigen te maken. Zijn weerstanden maar ook zijn overwinningen op zichzelf worden ruimschoots besproken. Het boek leest vlot en nodigt uit om de eigen levensvisie te herzien. Heerlijk boek al met al.

Tot slot…

Heb jij een boek dat jou enorm heeft geïnspireerd? Ik hoor het graag. Ik ben altijd op zoek naar inspirerende boeken die mij een beter mens en een betere ondernemer, consultant en coach maken. Na 25 jaar businessboeken lezen ben ik nog steeds niet uitgelezen.